Şanlıurfa’da 10 Ocak Çalışan Gazateciler Günü, kent protokolü, siyaset, spor dünyası ve sivil toplum kuruluşları tarafından yayınlanan mesajlarla kutlandı.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda toplumun haber alma teminatının gazeteciler olduğunu dikkat çekerek, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme, demokratik ve kültürel hayatın gelişmesinde ve ülkenin çağdaşlaşma sürecinde önemli katkısı bulunduğunu belirtti. Küçük, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Toplumun haber alma hakkının teminatı olan ve bu yönüyle kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli bir işlevi olan basının demokratik ve kültürel hayatımızın gelişmesine ve ülkemizin çağdaşlaşma sürecine önemli katkısı olduğu bir gerçektir. Objektif ve doğru habercilik anlayışı içinde meslek ve ahlak ilkelerine bağlı, gücünü kamu yararı doğrultusunda kullanan basının, kamu hizmetlerinin halka duyurulması ve tanıtımı konusunda kendisinden beklenen faydayı en üst seviyeye çıkaracağı şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir özveri ve fedakarlık içerisinde görevlerini yürütmeye çalışan gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutlar, tüm basın camiasının ve aile fertlerinin sağlık, mutluluk ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmelerini en içten dileklerimle temenni eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.”
AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ise mesajında gazetecilik mesleğinin çok önemli ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi. Önen, mesajında özetle şu ifadeleri kullandı:
“Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı vardır. Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Her zaman gerçeğin ve doğrunun peşinde, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan, insan haklarına ve farklı düşüncelere saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum.”
Basın mensuplarının kamuoyu ile siyasetçiler arasında köprü vazife gördüğünü de vurgulayan Önen, basın çalışanlarının vazife başındayken hiçbir engelle karşılaşmamaları ve kamuoyunun eksiksiz bilgilendirilmesinin de büyük önem taşıdığını hatırlatarak, haklarının korunması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi yönündeki gayretleri her zaman destekleyeceğini ifade etti. Şanlıurfaspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın sözcüsü Nabi Kırmızı, Türkiye ve Şanlıurfa’da ki tüm çalışan gazetecilerin halkın haber alma özgürlüğü için harcadıkları çabanın ve emeğin önemine dikkat çekti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Kırmızı, “Geçmişte olduğu gibi bugünde doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanları, halkı bilgilendirmek adına önemli bir görevi üstlenmektedir. Toplumumuzun ortak sesi olan basın çalışanlarımız aynı zamanda kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Demokrasinin vazgeçilmezlerinden biri de özgür basındır. Gazetecilerin kamuoyunun tarafsız haber ihtiyacının karşılanması için zor şartlar altında görevlerini yerine getirmektedir. Gazetecilik, sorumluluk duygusu içerisinde haber peşinde koşarak toplumun doğru ve tarafsız habere ulaşabilmesini sağlayan fedakarca yapılan bir meslektir. Bu anlamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mesleklerini icra ederken hayatını kaybedenleri de rahmetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da, gazeteciliğin çağdaş yaşamın vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi. Medya çalışanlarının çok zor şartlar altında fedakarca görevini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Kaya, gazeteciliğin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi bir misyonu içerdiğini de kaydetti. Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, tüm basın mensuplarını çalışma hayatında başarılar diledi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin ise, “Ülkemizdeki gelişmelerin kamuoyuna etkili bir şekilde aktarılması yönüyle zorlu şartlar altında görev yaptıklarının bilincinde olduğumuz gazetecilerimizin, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlayan tüm basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.
Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, yayımladığı mesajda şunları belirtti:
“Demokrasinin güçlü ve kuvvetli temeller üzerine oturtulmasında, rol oynayan, topluma yön veren ve haber alma hakkının teminatı olan gazeteciler bizim gözümüz kulağımız her şeyimizdir. Çoğu zaman zor şartlarda görevlerini yürütmeye çalışan ve bazen şiddete maruz kalan gazetecilik mesleğini yürüten herkesin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlar İlimizdeki Gazete, Radyo ve Televizyon olmak üzere tüm medya çalışanlarını tebrik eder başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.
Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, “Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Bu büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek hususunda özveri ile görev yapan muhabir ve gazetecilerimizin, bu özel günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade etmek ve teşekkürlerimizi belirtmek istedik. Kamuda hizmet üreten birimlerin vatandaşa açılan penceresi olan basının, günümüz dünyasındaki önemini göz ardı etmek mümkün değildir” dedi.