Manisa’nın Selendi İlçesinde her cumartesi kılınan sabah namazının ardından sağlıklı yaşam yürüyüşü yapılıyor. Yürüyüşe ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.
Selendi Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü ve ilçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa yapılan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adnan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer başta olmak üzere, Oda Başkanları ile her kesimden genç ve yaşlı vatandaşlar katılıyor.
Sabah Namazının ardından her hafta cumartesi günleri yapılan yürüyüş öncesi camide toplanan katılımcılar önce sabah namazını kılıp ardından topluca 3 kilometre yürüyor. Yürüyüşün ardından her hafta farklı bir kahvehanede vatandaşların katkılarıyla kahvaltı yapılarak sohbet ediliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, "Sabah namazının ardından yürüyüşümüzü yapıyoruz. Hava koşulları izin verdiği sürece yürüyüşlerimize devam edeceğiz. Bu yürüyüş sayesinde sabahın temiz havasını kokluyoruz. Amacımız hem spor yapmak hem de halkımızı bir birleriyle kaynaştırmak" dedi.
Kaymakam Meşeli açıklamasına şöyle devam etti:
"Yürüyüş kan dolaşımına yardımcı olurken, kalp-damar hastalıkları riskini azaltır. Kalp kası dâhil, pek çok vücut kasını kuvvetlendirerek, kasların daha etkin çalışmalarını sağlar. Kan basıncını düzenler, şişmanlık riskini azaltır, eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir. Kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur, uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur. Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç görünüm sağlar."
Kaymakam Meşeli, "Her cumartesi tüm ilçe halkımızı sağlıklı yaşam için düzenlediğimiz yürüyüşümüze davet ediyoruz" derken, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Adnan Kılıç ile Müftü Ramazan Coşkun da yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, "Haftaya cumartesi günü yürüyüşümüz Hatuniye Camisi önünde başlayacaktır" dediler. Vatandaşlar ise gerçekleştirilen organizasyonun kendilerini mutlu ettiğini belirterek bu sayede ilçe protokolü ile de kaynaşmış olduklarını ifade ettiler.