Osmaniye'de evinden 10 gün önce kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan kadın, Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Karahamzalı Mahallesi'nde ormanlık alanda ölü olarak bulundu. Kadının kafasına çivi çakılarak öldürüldüğü üzerinde duruluyor.

Osmaniye'de meydana gelen olayda, Gafarlı köyünde ikamet eden 53 yaşındaki Cafer Atıcı rahatsızlığı nedeniyle 25 Ocak günü Kadirli ilçesine hastaneye gitti. 50 yaşındaki eşi Hatice Atıcı ise evde yalnız kaldı. Cafer Atıcı eve geri döndüğünde eşi Hatice Atıcı’yı evde bulamadı.

ESRARENGİZ TELEFON

Komşularıyla birlikte bir süre evin yakınını arayan Cafer Atıcı daha sonra durumu Sumbas ilçe jandarmasına bildirdi. Hatice Atıcı kaybolduktan iki gün sonra kızı Arzu Atıcı’ya gizli numaradan bir telefon geldi. Arzu Atıcı’yı arayan kişi “Annen elimizde biz seni yine arayacağız” dedi. Telefon edildiği bilgisini alan jandarma ekipleri kaybolduğu sanılan Hatice Atıcı’nın kaçırıldığı yönünde soruşturmayı derinleştirdi. 

ADANA KOZAN'DA BİR İŞÇİ BULDU

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Karahamzalı Mahallesi'nde bir orman işçisi ormanlık alandaki stabilize yol kenarında içi kan dolu olan bir terlik buldu. Terliğin olduğu yerin aşağı tarafındaki uçurum dibinde birinin yüz üstü yattığını gören orman işçisi durumu hemen jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede yaptığı incelemenin ardından öldürülerek uçuruma atıldığını belirlediği bir kadın cesedi buldu.

KAFASINDA İKİ DELİK

Daha sonra yapılan araştırmada cesedin 25 Ocak günü Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Gafarlı köyünde kaybolan Hatice Atıcı’ya ait olduğu tespit edildi. Cumhuriyet savcısının yaptığı ilk incelemede Hatice Atıcı’nın kafasının arka kısmında 2 ayrı yerde delik olduğu ve katil veya katillerin kadının kafasına çivi çakarak öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Hatice Atıcı’nın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Burada yapılan incelemenin ardından Atıcı’nın cenazesi Kozan ilçesine bağlı Acarmantaş Köyü Mezarlığı'nda defnedildi. Ölen kadının kocası Cafer Atıcı ise “Tüm bildiklerimizi jandarmaya anlattık. Onlar da çalışıyor. Devletimize güveniyoruz. Katil veya katillerin bulunmasını istiyoruz” dedi. Ölen kadının yaşadığı Sumbas ilçesine bağlı Gafarlı Köyü Muhtarı Arif Çoban ise, “Köyümüzde daha önce hiç böyle bir olay olmadı, böyle bir şeyle karşılaşmadık. Aileye başsağlığı diliyorum. Umarım devletimiz bu olayı bir an önce aydınlatır” şeklinde konuştu. Jandarma katil veya katillerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.