AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Aysel Uçar, Hz. Muhammed’in karikatürünü yayınlanmasına sert tepkiler gösterdi.
Uçar, “Hazreti Peygambere hakaret etme alçaklığı ile basın özgürlüğünü yan yana koymayız. Basın özgürlüğü, hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygambere yönelik hakaret, basın özgürlüğü değildir.
İnanmayabilirsiniz, bu sizin tercihiniz ama kimse kimseye hakaret edemezsiniz. Türkiye’de bu anlamda çok büyük hassasiyet var. Bu hassasiyet varken bu karikatürü yayınlamak açık bir tahriktir. Açık bir tahrik niteliği taşıyan bu davranış ‘basın özgürlüğü değil, başka hesaplar mı var’ sorusunu akla getirir. Hazreti Peygamberimizi kamyona bindiren paralel çete de bu hakarete sahip çıkarak bunu basın özgürlüğü olarak göstermek istiyor. Hazreti Peygambere hakaret etme alçaklığı ile basın özgürlüğünü yan yana koymayız. Bu hassasiyete rağmen, bunun ifade edilmesine de gerek. Türkiye’de yaşayan makul bir insan Hz Muhammed’in bu ülke için ne anlam ifade ettiğiniz farklı inançlara sahip olsa bile insanların gönlünde neye hitap ettiğini bilir. Türkiye bu konularda kayıtsız dokuya sahip bir toplum değil. Karşılıklı saygı dediğimizde bu sadece karşılıklı selamlaşmak değildir, herkesin saygı duyduğu değerlere saygı duymaktır" dedi.