Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Mardin’de mali destek programı kalkınma ajansları yönetim sistemi eğitimi toplantısı düzenledi.
Dicle Kalkınma Ajansı, kentsel ve çevresel altyapının iyileştirilmesi mali destek programı bilgilendirme ve uygulamalı kalkınma ajansları yönetim sistemi eğitimi toplantısı Mardin’de gerçekleştirildi. Ajans tarafından ilk defa proje başına 2 milyon liraya kadar destek verilecek programın toplantısına Mardin merkez ve ilçelerinden çok sayıda davetli katıldı. Bununla birlikte programa başvurunun online olarak internet üzerinden yapılacağı kalkınma ajansları yönetim sistemi uygulamalı eğitimi saat 17.30’da kadar devam edecek.
DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, program ile kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla bölgenin yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasının amaçlandığını ifade etti. Söz konusu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam tutarın 14 milyon 200 bin lira olduğunu açıklayan Gülbay, "Proje başına verilecek olan destek miktarı asgari 500 bin lira azami 2 milyon liradır. Mali destek programı proje teklif çağrısı başvuruları 2 Mart 2015 saat 17.30’da sona erecektir. Programa başvurabilecek uygun başvuru sahipleri belediyeler, İl Özel İdareleri, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, belediye birlikleri, Orman İşletme Müdürlükleri, Su ve Kanalizasyon İdareleridir. Programın birinci öncelikli destek konuları içme ve kullanma suyu ile atık su yönetiminin etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik olarak su arıtma tesislerinin kurulması, mevcut olanlarında kapasitelerinin geliştirilmesidir. Katı atık yönetimine yönelik olarak eski depolama sahalarının ıslah edilerek atık ayrıştırma ve atık geri dönüşüm tesisleri ile yer altı çöp konteyner sisteminin kurulmasıdır. Ayrıca kentlerin ortak kullanıma yönelik sosyal alanların iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yeşil alanların oluşturulması sağlanacaktır. Halkın eğlenme ve dinlenme amacı ile zaman geçirmesine imkan sağlayacak piknik alanları ile park, bahçe, çocuk oyun alanları ve entegre spor alanları oluşturulmasıdır" dedi.
Toplantı, karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.