17 Ağustos 1999 yılındaki Marmara depreminde eşini ve oğlunu kaybeden Ali Esen, depremi unutturmamak için her yıl iş yerinin önünde fotoğraf sergisi açıyor.

Resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 Marmara depremini yaşayan Sakaryalı Ali Esen, deprem felaketinin 18. yılında deprem gecesini ve yaşadıkları zorlukları anlattı. Eşini ve üç oğlundan birini kaybeden Ali Esen, deprem anını anlatarak, “17 Ağustos 1999 Pazartesini Salı gününe bağlayan gece saat 03.00 sıralarında uyandığımda yatak odasındaki ampul elime geldi. O dakikalar içerisinde eşimden ve oğlumdan ses alamadım. Diğer oğlum ile beraber hava aydınlanana kadar sürekli bağırarak yardım istedik. Gündüz saat 11 sıralarında bizi bulunduğumuz yerden çıkardılar. Vefat eden eşimi ve diğer oğlumu aldılar. Ben o anda evin aşağısında tüp patladı zannettim. Halbuki bizi dışarı çıkardıklarında depremin olduğunu öğrendim. Çok büyük acılar yaşadım ve yaşadık. Bu benim yaşadıklarımı tüm Sakaryalı hemşirelerimize göstermek istedim. Burada deprem resim sergisi açıyorum. Her yıl bunu yapıyorum” dedi.

Çok katlı binalar ile ilgili önlem alınması gerektiğini de ifade eden Esen, “Bu depremde resimlerde kalan anılarımızı ve yaşadıklarımızı kimse unutmasın. Bu yaşadıklarımızdan büyük bir ders çıkarmamız lazım. Buradan Sakarya Valimize, Büyükşehir belediye başkanımıza, oda başkanlarıma sesleniyorum. Bizler çok büyük acılar yaşadık 18. yıla girdik ve Sakarya’yı ayağa kaldırmaya çalıştık. Yaralanmış ağır hasarlı, orta hasarlı binalarımız hala ayakta durmaktadır. Bu binaların tekrar elden geçirilmesi, Sakarya’da ayakta kalmış binalarla ilgili üniversite ile birlikte iş birliği yaparak çok katlı binalarla ilgili önlem alınması lazım” diye konuştu.