İzmir Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü tramvay projesinin Konak hattında en zorlu virajlardan biri daha aşıldı ve hat imalatları geceli gündüzlü çalışmayla tamamlandı. Rayların döşenmesinin ardından asfaltlama çalışmaları hızlı bir şekilde bitirildi ve trafik akışının normale dönmesi sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayının zorlu etaplarından biri daha geride kaldı. Hat imalatları kapsamında Alsancak Garı önünde 31 Temmuz’da başlayan, Sait Altınordu Meydanı ile Vahap Özaltay Meydanı arasındaki bölgeyi içine alan etap 2 hafta içinde tamamlandı. Çoğunlukla 24 saate yayılan bir çalışma temposuyla hat imalatlarını bitiren ekipler, asfaltlama çalışmasını da tamamlayarak bölgedeki trafik akışının normale dönmesini sağladı. Bu bölümdeki çalışmaların İzmir Enternasyonal Fuarının başlayacağı 18 Ağustos’ta bitirilmesi planlanırken, büyükşehir belediyesi ekipleri olağanüstü bir çabayla yolu iş takviminde öngörülen süreden 4 gün önce bitirdi.

Tramvayın Konak-Alsancak aksında yer alan bölümlerinden Montrö-Çankaya hattının Kurban Bayramına, Konak-Gazi Bulvarı hattı da okulların açılışına yetiştirileceği bildirildi.