BAYBURT (AA) - Bayburt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) iletişim becerileri gelişmediği için kendilerini ve sorunlarını ifade etme konusunda yeterli bilince sahip olmayan çocuklar için oyun terapileri başlattı.

RAM Müdürü Atilla Kuyruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyun terapisinin çocuğun problemlerini anlamak, duygularını, tutumlarını keşfetmek ve çocuğu bunlarla yüzleştirerek çözüm getirmesini sağlamak için geliştirilmiş bir teknik olduğunu söyledi.

Başlatılan çalışma kapsamında müdürlük binasında özel bir oyun odası tasarladıklarını belirten Kuyruk, "Bu oyun odasında danışmanlarımız çocukla oyun oynuyor. Oyun terapisinde danışmanlarımız yardımıyla çocuklar, her biri birbirinden farklı anlamlar taşıyan oyuncakları kullanarak kendi oyununu kuruyor ve günlük hayatında ifade etmekte zorlandığı öfke, üzüntü, kıskançlık gibi olumsuz duyguları özgürce yaşaması sağlanıyor" dedi.

Kuyruk, bu durumun çocuğun davranışının altındaki nedenleri anlamak için danışmana bilgi sağladığını ifade ederek, "Oyun terapi odası aynı zamanda çocuğun sorununu dolaylı olarak ifade etme imkanı sunuyor. Müdürlüğümüz bünyesinde oyun terapisine alınan çocukların genel özellikleri iletişim yetersizliği yaşamaları. Çocuklardan bazıları yaşa bağlı olarak bazıları da yaşadıkları sorunları tanımlamada yaşça yeterli olgunluk gösteremedikleri için konuşmadıklarını tespit ettik. Bizde bu durumun üstesinden gelebilmek için en uygun yöntem olan oyun terapisi yöntemini merkezimizde uygulanmaya başladık" diye konuştu.