AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Paşaköşkü ve Ataköy mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yapılan konuşmalarda, 7 Haziran seçimlerinin bütün seçimlerden daha önemli olduğuna dikkat çekildi.
AK Parti Malatya İl Teşkilatı, genel seçim çalışmaları kapsamında Paşaköşü ve Ataköy’de mahalle toplantısı düzenledi. Yoğun bir katılımın olduğu mahalle toplantısında konuşan AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Malatya’da 6’da 6 yapmak için destek istediklerini söyledi. AK Parti ile bugüne kadar kazanılan değerleri, yeni bir anayasa ile taçlandırmak istediklerini dile getiren Güder, istikrar ve güvenin sürmesi adına 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin büyük önem taşıdığını ifade etti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, vatandaşların 7 Haziran seçiminde sandığa gitmesinin çok önemli olduğuna değindi. Başkan Çakır, "7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin gerek şehrimizde gerekse de Türkiye genelde huzur içerisinde geçmesi en büyük temennimizdir. Tabi ki halkın sandığa gitmesi çok önemli. Bir oy bile boşa gitmemeli. Vatandaşlarımız gidip, iradesini sandıkta yansıtmalı" dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimden yine başarıyla, Türkiye’de tek başına iktidar olarak çıkmak istediklerini kaydetti. Kahtalı, ülkede istikrarın, güvenin, huzurun ve barışın sürmesi adına önemli bir seçime doğru gittiklerini anlattı. Muhalefet partilerinin bir araya gelerek, ülkenin koalisyonla yönetilebileceğini tartıştıklarını dile getiren Kahtalı, "Hiçbir muhalefet partisi ’ben tek başıma iktidar olacağım’ demiyor. HDP barajı geçmek için gayret gösteriyor. Seçim beyannamelerinde ’diyaneti ve din derslerini kaldırmak’ var. Allah’ın izniyle barajı geçemeyecekler. MHP kendisine bir hedef koymuş ’yüzde 16-17’ bandını yakalarsam çok başarılıyım’ diyor. Yine tek başına iktidar hayalleri ya da hedefleri yok. CHP ise ’bizim hedefimiz yüzde 35’ diyor. ’Yüzde 26 altına düşersem, istifa edeceğim’ diyor. Bu nasıl bir mantık anlayamadık. Bugüne kadar başarılı olduğu bir seçim yok. Kazandığı hiçbir seçim yok" diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, AK Parti’nin hayal satıp, milleti boş vaatlerle oyalamadığını kaydetti. Tüfenkci, AK Parti’nin verdiği sözleri tutuğunu belirterek, "100 TL taksitle konuk vereceğimizi söyledik, bunu yaptık ve konutların teslimlerine başladık. Şimdi 250 TL’ye konut vereceğiz dedik, 7 Haziran’dan sonra bunu da gerçekleştireceğiz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Biz, hizmet ve eserlerimizle övünüyoruz. Onun için ’dün ne yaptılar, bugün ne yapıyorlar, yarın ne yapacaklar?’ diye düşünüp, ona göre sandıklara gidip, oy kullanın. Dün hastamızı ambulansla taşımak için mazot parasını cebimizden verirken, bugün helikopter ambulanslarımız, uçak ambulanslarımız Türkiye’nin değil, dünyanın her yerine gidip hasta taşıyorlar. Okullar başlarken, çocuklarımızın masasına kitapları konuluyorsa, siz susarsınız icraatlarınız konuşur. Malatya’da AK Parti iktidara gelmeden önce toplam 36 kilometre yol varken, şimdi 236 kilometreye çıkarmışsanız, siz susarsınız icraatlarınız konuşur" şeklinde konuştu.