Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın, asgari ücrete yapılan ara zam sonrası yaptığı açıklamada, küçük esnafın zor durumda olduğunu söyledi.

YETMİYOR, YETİREMİYORUZ

Eyüp Aydın, bir çalışanın gününde yapılacak SSK prim ödemesinde 7 bin 603,43 TL maliyeti olduğunu belirterek, esnafa SSK ve Bağ-Kur ödemelerinde iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti. Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada, asgari ücrete karşılık işverenlere verilecek 100 TL'lik desteği de eleştirerek, "Öyle 100 TL işveren payı ile olmuyor, yetmiyor, yetiremiyoruz. Kredilerle dönmeye çalışıyoruz. Üstüne birde borç ödüyoruz. Her zaman her yerde ülkesinin, vatanının, bayrağının, devletinin yanında olan bu esnafa artık daha fazla sahip çıkılmalı. Bizler küçük esnafız, tüccar değiliz, şirket değil, holding değiliz." dedi. 

YÜKLER KALDIRILMALI

Aydın, asgari ücretli bir çalışanın SSK priminin gününde ödenememesi durumunda maliyetin 7 bin 908,82 TL'ye çıktığını da hatırlatarak, sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda şöyle konuştu:

"Bağ-Kur pirimi gününde ödenirse 1.908,82 TL, bir gün geciktirse- Hangimiz Gününde ödeyebiliyoruz 2.232,43 TL, elektriği, suyu, kirası, KDV'si, stopajı, damga vergisi, geçici vergisi, ev kirası, okulu, çarşısı, marketi, alışverişi, belimiz büküktü, kırıldı. Artık taşıyamıyoruz bu yükü. SSK ile BAĞ-KUR ödemeleri iyileştirmeli asgari ücret’e endekslememeli. Çalışan personelin tazminatını SGK, bir fon oluşturup oradan ödemeli. Esnafın üzerinden bir takım yükleri kaldırmalı."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.