Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, () CHP'nin medyaya yönelik baskıları araştırma ve raporlaştırmak üzere kurduğu ve gazeteci kökenli milletvekillerinden oluşan komisyonda yer alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Taraf Gazetesini ziyaret etti.

Taraf Medya Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arslan ve Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Oruç ile bir araya gelen Yarkadaş görüşme sırasında, "Özellikle Koza İpek Grubu'na yönelik baskıların ardından bu baskıların tüm medyaya sıçraması tehlikesine karşı bir kamuoyu yaratmak hem de gazeteciler dayanışma içinde olmak istiyoruz. Aynı zamanda tarafsız bir şekilde medya kuruluşlarını yaşadığı baskıları bir rapor haline getirerek bugün saat 16.00'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne sunmak istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE ÇOK AĞIR BİR BEDEL ÖDÜYOR"
Manşetleri için gerekli bedele razı olduklarını belirten Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Oruç, "Türkiye çok ağır bir bedel ödüyor. İktidarı eleştiren medya, STK ve tüm kesimler ağır bir baskı altında" diye konuştu.

"BİR ALGI OPRESYONU VAR"
Taraf Medya Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arslan, dayanaksız baskınların yapıldığını belirterek, "Hiç kimsenin sesinin çıkmaması için yapılan dayanaksız operasyonları kimseye anlatamazsınız. Başlangıçta herkes suçluymuş gibi gösteriliyor. Bir algı operasyonu var" ifadesini kullandı.
Operasyonlardan ayrı olarak Taraf Gazetesi'nin reklam geliri olarak da baskı altında olduğunu kaydeden Arslan, "Geçen yıl 250 milyon liralık reklam veren kamu bankalarından Taraf 1 lira almadı. Medyaya yönelik bu baskı geçici hükümete rağmen devam ediyor" dedi.
Kendilerine karşı açılan yüzlerce dava olduğunu dile getiren Arslan, "Basın Kanunu'nda tekzip süresi 60 gün iken, üzerinden 4 ay geçmiş olmasına rağmen tekzip yayınlamaya zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

"BÜROKRATLARI DA YARGILANDI"
Taraf Gazetesi yöneticileriyle görüşmesinin ardından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, AK Parti'nin medyaya yönelik baskılarını Hitler'in Propaganda Bakanı Goebbels'in gazeteciler için yaptığı "Gazeteciler bir piyanonun tuşları gibi olmalı. Biz hangi tuşa basıyorsak o sesi çıkarmalı" tanımını anımsatarak, AK Parti'nin medyayı şekillendirme planına izin vermeyeceklerini ve buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.
Yarkadaş ayrıca, "Tayyip Erdoğan ve bürokratları unutmasın ki Hitler ile birlikte bürokratları da yargılandı" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)