Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() TÜRKİYE Havayolu Pilotları Vakfı, son günlerde Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan üzücü olaylarda yaralanan güvenlik kuvvetlerinin kan ihtiyacını karşılamak için Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Valiliği, Kızılay ve DHMİ’nın desteği ile bir kan bağışı kampanyası başlattı.
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği Genel Sekreteri Serap Topuz’un ilk kan bağışını yaptığı kampanya ile ilgili konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, kan bağışının hem insani, hem de İslami bir hizmet olduğunu belirterek, “ Kan veren kişi can kurtarmanın yanı sıra kendi canını da kurtarır. Çünkü yılda iki kez kan vermek sağlıklı insan için şarttır. Kan verdiğiniz zaman hücreleri yeniliyorsun. Hem insani hem de İslami bir hizmettir” dedi.
Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Belpınar ise katkısı geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu:
“ Birlik ve beraberliğe son zamanlarda çok ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle çok önemli olan doğudaki çatışmalarda kan ihtiyaçlarının artması ve yaralanan güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmak amacıyla Pilotlar Vakfı olarak biz de bu günlerde bir kan bağışı kampanyası başlattık. Sayın Valimizin, Kızılay’ın ve kuruluşların desteği ile bu kampanyayı yürütüyoruz. Kan vermek çok önemli. İnsan her şeyini verebilir ama kanını verirken çok düşünür. Kan vermek çok kutsaldır. Özellikle hem sağlık açısından hem de bana göre sadaka açısından çok önemli bir faaliyettir. İnsan parasını, malını bağışlayabilir ama kanını bağışlamakta bayağı tereddüt eder. Böyle fedakar bağışta bulunan tüm insanlara ve “ Kan verelim, can kurtaralım” kampanyasına katkıda bulunanlara teşekkür ederim.“
Kanbağışı kampayasında ilk kanı veren Valilik Genel Sekreteri Serap Topuz, daha önce de kan verdiğini belirterek, “Kan verince çok rahatlıyorum. Sağlık açısından çok önemli. Herkesi bu kampanyaya davet ediyorum. Hem sevaba girerler hem de sağlıklarını kazanırlar” dedi. Kan veren pilot Birol Gegeoğlu ise, “Sağlıklı herkes yılda bir kez olsun kan vermelidir” dedi.
(FOTOĞRAF)