Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk 4 günü yollardan acı haberler geldi. Bütün uyarı ve tedbirlere rağmen trafik canavarı hız kesmedi ve şu ana kadar yurdun farklı illerde meydana gelen trafik kazalarında ölenlerin sayısı 50'yi aştı. Yaralı sayısı da 400'ü geçti.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, tatilin ilk 2 günündeki trafik kazalarında 29 kişi hayatını kaybederken 233 kişi de yaralandı. Son 2 günde meydana gelen trafik kazalarında ise 26 kişi hayatını kaybederken 195 kişi de yaralandı. Bayram tatilinin 4. günü bitmeden trafik kazalarındaki ölü sayısı 55'e, yaralı sayısı ise 428'e ulaştı.



TÜM UYARILARA RAĞMEN
Emniyet yetkilileri, tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının belirli güzergahlar da yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturduğuna dikkati çekerek, kazalardan korunmak için sürücüleri, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları konusunda bir kez daha uyardı.

AŞIRI HIZ, HATALI SOLLAMA...
Yetkililer, sürücüleri aşırı hız, hatalı sollama, emniyet kemeri takma, yorgun ve uykusuz yola çıkmama, cep telefonu ve sigara gibi dikkat dağıtacak uğraşlardan kaçınmaları konusunda özellikle uyardı. Ayrıca, sürücüler, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri konusunda da uyarılıyor.