Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesinde ABD Kongresi’nde bir grup Cumhuriyetçi ve Demokrat Başkan Donald Trump’a Türkiye’ye dönük uyarı ve talepler için bir mektup imzaladı.

Hürriyet’te yer alan habere göre; Ohio’lu Cumhuriyetçi Kongre üyesi Bill Johnson ve Illinois’li Demokrat Kongre Üyesi Brad Schneider’ın kaleme aldığı mektubun içeriği üzerinde iki parti de anlaştı. Mektubu imzalayan kongre üyelerinin sayısı Erdoğan’ın Washington’a geldiği Pazartesi akşamı itibarıyla 62 olmuştu.

Başkan Trump’a hitaben yazılan ve Dışişleri Bakanı Rex Tillleson’a da gönderilecek olan mektubun içeriğinde Cumhurbaşkanı hakkında ağır ithamlar yer alıyor.

Mektupta, bir taraftan Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra yapılan FETÖ operasyonları ve KCK-PKK operasyonları Trump’a şikayet edilirken, diğer taraftan da 16 Nisan referandumu hakkında yanıltıcı iddialar sıralandı.

Trump’a gönderilen mektup şu ifadelerle sonlandırıldı:

Türk-Amerikan ilişkileri böylesine kritik bir andan geçerken ABD Türkiye’deki demokratik değerlere ve insan haklarına saygının desteklenmesi noktasında samimi ve kararlı davranmalıdır. Bu hem Türkiye’nin kendi geleceği hem de ABD ve NATO’nun bölgedeki uzun vadeli çıkarları için gereklidir. O nedenle de Türkiye’nin demokrasisini hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağınız görüşmenin hem de ABD’nin ondan sonraki süreçte Türkiye politikasının önceliği haline getirmenizi bekliyoruz.

KAYNAK:HABER7