TRABZONSPOR'un son iki sezondur grupları geçip 2'nci tura yükselme başarısı gösterdiği UEFA Avrupa Ligi’ne bu sezon erken veda etmesi camiada şok etkisi yarattı. Maçın ardından soyunma odasında başları önde oturan oyuncularına seslenen Şota Arveladze, "Bugünkü mücadeleniz beni gururlandırdı. Kaldırın kafanızı. Güzel günler bizi bekliyor" diyerek öğrencilerine moral verdi.
UEFA Avrupa Ligi’nde son iki sezondur gruptan çıkıp 2'nci turda Juventus ve Napoli gibi dev kulüplere elenen bordo mavililer, Avrupa futbolunun isimsiz takımlarından Rabotnicki’ye boyun eğmenin üzüntüsünü yaşıyor. Uzatma bölümünün bitmesine 8 dakika kala Onur-Cavanda anlaşmazlığı sonucu yenilen golle turu adeta kendi elleriyle rakibine hediye eden Trabzonspor'da soyunma odasındaki üzüntüyü dağıtan isim Teknik Direktör Şota Arveladze oldu. Karşılaşmanın ardından soyunma odasına giren Şota, tüm futbolcularının başları önde ve çok üzüntülü görünce moralleri düzeltmeye çalıştı. 
"KALDIRIN KAFANIZI, DİK DURUN"
Özellikle mücadelelerinden dolayı tebrik ettiği oyuncularından başlarını kaldırmalarını isteyen Gürcü teknik adam, "Bu maçı kaybettik, Avrupa’ya veda ettik ama bunlar geride kaldı. Bugünkü mücadelenizden dolayı sizi kutluyorum. Henüz sezon başında 120 dakikalık oyun çıkarmak kolay değil. Ama bu akşamki mücadeleniz bana umut verdi. İnanılmaz coşkulu bir sezon bizi bekliyor. Ggüzel günler bizi bekliyor. Kafanızı kaldırın, dik durun. Birbirinizle konuşun. Ama hesap sormayın, yardımcı olun. Bu günleri ancak böyle geçeriz" dedi.
Şota Arveladze’nin bu sözlerinin ardından odadaki hüzün havası biraz dağılırken oyuncular da başlarını kaldırarak, lige galibiyetle başlayarak kendilerini affettireceklerinin sözünü verdi.
CARDOZO AVRUPA’DAKİ GOL ORUCUNU 11 MAÇA ÇIKARDI
Trabzonspor'un en büyük gol umudu Oscar Cardozo, Avrupa maçlarındaki suskunluğunu Rabotnicki karşısında da sürdürdü, etkisiz performansıyla eleştirilerin odağındaki isim oldu. Geçen sezon görev aldığı 10 UEFA Kupası ön eleme, grup ve 2'nci tur maçında sadece 1 gol atabilen, bu sezon deplasmandaki Rabotnicki maçında fileleri yine havalandırmayan Cardozo, dün akşam da beklenen golü filelere gönderemedi. Avrupa’daki son golünü 21 Ağustos 2014’te Avni Aker’de oynanan UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme maçında Rostov'a karşı atan Cardozo, bu tarihten sonra oynanan 11 Avrupa maçında golle buluşamadı. Waris’in gönderilmesi, Cardozo ve Deniz Yılmaz’ın formsuzlukları nedeniyle forvet transferinde elini çabuk tutmak isteyen Trabzonspor’un N’Doye’nin yanı sıra bir forvet için daha arayışlara başladığı belirtildi.
M'BİA ÖVGÜ ALDI
Son iki sezon Sevilla ile kazandığı UEFA Avrupa Ligi’ne bu sezon henüz 3'üncü Ön Eleme Turu’nda veda eden Stephane M’bia, ortaya koyduğu futbolla taraftarın gönlünü kazandı. Sakatlığı nedeniyle henüz 3 gün önce takımla çalışmalara başlayan ve Rabotnicki karşısında ilk kez bordo mavili formayı giyen M’bia’nın, henüz hazır olmamasına rağmen ortaya koyduğu mücadele takdir topladı. Seyircilerle çok iyi bir etkileşim yakalayan M’bia’nın, uzatma devrelerinin başlangıcında tribünleri kendilerini desteklemeye çağırması da dikkat çekti. Bu arada maç boyunca iyi bir performans ortaya koyan yeni transfer Cavanda ise turu kaybettiren golde Onur’la birlikte yaptığı hatayla Trabzonspor kariyerine iyi bir başlangıç yapmamış oldu.
YEREL BASIN TEPKİLİ
Trabzonspor’da yayınlanan yerel gazeteler, Rabotnicki’ye elenen takımı adeta yerden yere vurdu. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bir süre önce yaptığı ''Önceliğimiz Avrupa değil'' sözünü hatırlatan Günebakış Gazetesi, ''Fiyasko. Başkan Hacıosmanoğlu böyle istedi. Kendi ayarında olmayan sıradan bir takıma elenen bordo mavililer, taraftarını kahrederken, ortadaki tablo hiç de iç açıcı görünmüyor" ifadesini kullandı. Son Nokta Gazetesi, "Fırtınalı başlayan gece kabus gibi bitti. Atamazsan yersin kardeşim", Taka Gazetesi, ''Hayallerimiz çime gömüldü'', Karadeniz Gazetesi, ''Böyle mi olacaktı? Bir tek M'Bia, gerisi yalan'' başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.
"MİLYON EUROLUK ...."
Kuzey Ekspres Gazetesi, ''Milyon euroluk (...). Boşlukları isteyen istediği gibi doldursun. 111 milyon euroluk Trabzonspor sıradan bir takıma elendi. Transferde su gibi para harcayan Trabzonspor, zayıf rakibini geçemedi, Avrupa'ya veda etti" başlıklarını kullandı.

FOTOĞRAF