Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan yaklaşık 480 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
Törenin açış konuşmasını yapan Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Aykut Acar, ” Mezuniyetler öğrenciler için özel günlerdir. Tabi ki içimizde bir buruklukta yaşıyoruz. İki hafta önce Soma’da cereyan eden maden kazası bizleri derinden yaraladı ve üzdü. Onun yaraları hala içimizde taze. Diğer taraftan burada bizlerle iki yıl birlikte olan arkadaşları uğurluyor olmanın verdiği bir buruklukta var. Ama onları geleceğe hazırlamış olarak buradan yollayacak olmak, onların gözlerindeki parıltı, ışıltı bizi bir nebze olsun teselli ediyor. İki yıllık Meslek Yüksek Okulu mezuniyetiyle her şey bitmiş değil arkadaşlar. Buradan mezun olmakla kapıyı aralamış oluyorsunuz. Şu günlerde devam eden Dikey Geçiş Sınavlarına lütfen başvurunuz. Bu anlamda okulumuzun ciddi bir başarısı var. Dikey Geçiş Sınavları size fakülte kapısını aralayacaktır. Sizlere ailelerinizle birlikte aydınlık bir gelecek, sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Hep huzurlu, mutlu ve başarılı olun, bizi iyi ve güzel bir şekilde temsil edin, biz de sizlerle gururlanalım. Mezuniyetinizi tebrik ederim ve sevgili aileler sizleri de kutlarım.” dedi.
Daha sonra söz alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör yardımcısı Prof.Dr. Osman Genç,”Bugün öğrenciler gibi benim içinde heyecanlı bir gün. Çünkü Hisarcık ilçesine ilk defa geldim. Gayet güzel ve yeşil bir ilçe, beğendim ve gerçekten çok sevdim. ‘Aşkın Gözü Kördür’ derler ben bunu izah edeceğim. Aşkın gözü kör demek o işin içinde mantık yok demektir. Beyin fonksiyonlarına baktığınızda ön lob denilen kısım mantıkla ilgili bir kısımdır. Mantığı esas alır, onu işler. Bir şeyi çok seviyorsanız o sevdiğiniz şeyde mantık devre dışı kalır. Onun eksiğini, kusurunu görmez seversiniz. Yapılacak bir şey varsa onu yapmaya çalışırsınız. İşte aşkın gözü burada kör oluyor. Ben gençlere şunu tavsiye ediyorum, işlerinde mantıklı davransınlar, inşallah güzel mutlu bir gelecekte aile olduklarında mantıklı davransınlar o zaman çok daha ayağı yere basar ve mantıklı bir iş yapmış olurlar. Aslında mantığın her zaman devrede olması güzel değil. Her şeyi mantığa döktüğünüzde bu sefer işin içinden çıkamıyorsunuz. Affetmek denen bir şey var eğer mantık devrede olursa affedemezsiniz. Mantık devrede olursa merhameti işletemezsiniz. O zaman bunu dengesini bulmak lazım. Hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Törende dereceye giren öğrencilere Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Osman Genç, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Aykut Acar ve Öğretim Görevlileri tarafından plaket verildi.
Mezuniyet töreni sonunda öğrenciler, konuşmaların andından keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Daha sonra davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.(MA-EFE)