İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta, tasarımı ve içeriği tamamen çocukların önerileri doğrultusunda hazırlanacak web sitesi, Konak Belediyesi’nin destekleriyle hizmete girecek.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaşları küçük olmasına rağmen çalışmalarıyla dikkat çeken Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin çekirdek ekibiyle bir araya geldi. Kendinden emin ve özgüveni yüksek çocukların haftalık olağan toplantısına konuk olan Başkan Pekdaş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sırayla söz alan çocuklar, geçmiş toplantılarda ele alınan konuların yanı sıra Konak Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilecek ve içeriği tamamen kendilerince hazırlanacak web sitesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Çocuk meclisi üyelerinin sunumlarını dikkatle dinleyen Başkan Pekdaş, kentlerin asıl sahibinin çocuklar olduğunu dile getirerek, onlardan yaşadıkları bölgeyi iyi tanımalarını istedi. Pekdaş, "Diğer çocuklar için de çocuk bakış açısı üzerinden bir Konak tablosu çizilmesi gerekebilir ve ilk iş olarak çocukların gözünden Konak’ın nasıl tanımlandığından işe başlayabiliriz. Eğer Konak’ı iyi tanır ve bilirsek, diğer arkadaşlarımıza da bilmediklerini gösteren, sorunları tespit eden ve daha çok katılımcılığı sağlayan çalışmalar yapabiliriz” dedi.
Toplantıda, Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri Başkan Pekdaş’a taleplerini iletme fırsatı da buldu. Bu ay ’Kentte Çocuk Var’ teması altında 17 Nisan’da düzenlenecek ’Sokak Oyunları Şenliği’ ile başlayacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının, Güzelyalı’nın ardından 24 Nisan’da Gültepe’de de devam etmesini isteyen çocuklar, Kılıçreis Mahallesi’nde bulunan Kılıçreis Parkı’nın da yapılacak düzenlemeyle ‘Çocuk Hakları Parkı’na çevrilmesini talep etti. En büyük sorunlarının toplanma ve atölye çalışmaları yapabilecekleri bir ofis bulamamak olduğunu dile getiren çocukların bu talebini olumlu karşılayan Başkan Pekdaş, en kısa sürede uygun bir yer ayarlanacağını söyledi.
NİSAN AYI ÇOCUKLARIN
Öte yandan geçtiğimiz ay ‘Kentte Kadın Var’ temasıyla bir dizi etkinliğe imza atan Konak Belediyesi, Nisan ayı temasını da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ına uygun olarak ‘Kentte Çocuk Var’ olarak belirledi. Ay boyunca düzenlenecek tüm etkinlikler bu temaya uygun hazırlanırken, yapılacak yazışmalarda da ‘Kentte Çocuk Var’ logosu kullanılıyor.