Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı koronavirüs denetimleri kapsamında Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde denetim gerçekleştirdi. Vali Dağlı otobüsteki vatandaşları 'Maske, mesafe ve hijyen' kurallarına uymaya davet etti. Denetim sonrası açıklamalarda bulunan Dağlı, Samsun’daki vaka sayılarının azalmasının sebebinin kurallara uyulmasından kaynaklandığını belirterek vatandaşları kurallara dikkat etmenin önemli olduğunu belirtti. 

İNŞALLAH ATLATACAĞIZ

Samsun’da çeşitli yerlerde olduğu gibi Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de denetim gerçekleştiren Dağlı, terminalde en önemli noktanın HES kodu olduğunu ve kurallara uyulması gerektiğini ifade ederek“ Tüm halka açık yerlerde, otobüslerde, taşıtlarda denetimi yapıyoruz. Buradaki amacımız şu bilindiği gibi otogardaki denetimimiz daha çok HES kodunun uygulanıp uygulanmadığı, HES kodu ile biletlerin alınıp alınmadığı ve işletmelerin buna uyup uymadığı konusunda ama baktık ki işletmeler bu konuda kurallara gerçekten uyuyorlar. Tüm yolcularımız biletlerini HES kodu ile almışlar. Tabi yine otobüsün içerisinde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız son derece önemli bunlara da genel olarak riayet edildiğini gördük. İnşallah bu süreci kurallara daha fazla uyarak suretiyle atlatacağız” diye konuştu.

KURALLARA UYMALIYIZ

Samsun’daki vaka sayılarının azalmasının sebebinin kuralara uyulması olduğunu belirten Dağlı, “Vaka sayılarının azalmasındaki en büyük etken kuralara uymamız. Tabi burada özellikle halka açık yerlerde, çok fazla oturmamak, en azından mümkün olduğu kadar maskesiz oturmamak. Sosyal mesafeye dikkat etmek bunlar önemli. Tabi HES kodu uygulaması da var. Toplu taşıma araçlarımız belli bir düzene girdi. Şehir içindeki toplu taşıma araçları da düzene girdi ve tüm bunları uygulamak suretiyle iyileştirmeyi arttırıyoruz. Bunların hepsi ayrı ayrı katkıda bulunuyor” diye konuştu.

ACIMADIK ACIMAYACAĞIZ

Karantina kurallarına uymayan vatandaşların devlet yurtlarında zorunlu karantinada tutulduklarını açıklayan Vali Dağlı, "Geçen açıklamamız gibi onlara acımayacağız demiştik. Acımıyoruz yani. Çünkü burada yurdumuz çok yani devletimizin imkanları çok fazla ama inşallah orada daha az vatandaşımızı misafir etmek zorunda kalırız. Şu an da 51 vatandaşımız orada misafir ediyoruz. Biz bulduğumuzu yakaladığımızı karantina yurdumuza alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Ama o süreç vatandaşlarımızda güzel bir duyarlılık oluştu ve bu manada karantina yurdumuzda kalanların sayısı da azalıyor. Buda sevindirici bir gelişme" dedi.

Esra VURAL – Emre ÖNCEL