Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilecek dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Milli Mücadele'nin başladığı kentte 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda başlayacak festivale, 81 il ve 107 farklı ülkeden 154 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde yarışmacı katılacak.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen festivale, sanatçılar, bilim insanları, bakanlar, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile çok sayıda davetli katılacak.

İLK KEZ SERGİLENECEKLER

Baykar Teknoloji tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları tamamlanan turbofan motorlu insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma Samsun'da ilk kez sergilenecek. Hürkuş, Atak Helikopteri, Aksungur, Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı, Akıncı İHA ve Gökbey'in de sergileneceği festivalde Türk Yıldızları, SOLOTÜRK gösteri uçuşu yapacak, paraşüt timleri gösteri sunacak. TEKNOFEST'te insansız hava araçları, roket yarışması, savaşan İHA yarışması, sürü robot yarışması, sağlıkta ve ulaşımda yapay zeka, engelsiz yaşam teknolojileri, çevre ve enerji teknolojileri, insan yararına teknolojiler gibi 40 farklı alanda 100'ün üzerinde farklı alt kategorilerde yarışmalar gerçekleştirilecek.

RESMİ AÇILIŞ SAAT 14.00'TE

TEKNOFEST'in resmi açılışı bugün saat 14.00'te gerçekleşecek. Dolu dolu geçecek ilk günde birçok yarışma ve etkinlik ziyaretçilerle buluşacak. 30 Eylül Salı günü ziyaretçilerine kapılarını açacak TEKNOFEST'te ilk gün envanter geçişi, teknoloji yarışmaları, müzikaller, konserler vatandaşlarla buluşacak. Roket, elektrikli araba, İHA, tasarım yarışmaları yapılırken bir yandan da eğitici bilim atölyeleri, sergiler, bilgilendirici tırlar ziyaretçilere açık olacak. TEKONOFEST'in ilk gün programı şu şekilde: 14.30-15.00 saatleri arasında açılış gösterileri ve envanter geçişi, 15.00-16.00 arasında Karadeniz'in Renkleri gösterileri, 16.00-17.00 arası Rafadan Tayfa gösteri, 17.30-18.00 arası Tusaş, Hürküş ve Gökbey Müzikali, 18.00-19.00 arası Sahne Senin konseri, 19.00 - 20.00 arası Resul Dindar konseri gerçekleşecek. TEKNOFET heyecanı diğer günlerde devam edecek. 31 Ağustos, 1 ve 2 Eylül tarihlerinde yarışmalar, etkinlikler ve hava gösterileri ziyaretlerle buluşmaya devam edecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.