Samsun'da Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST heyecanı başladı. Kent genelinde yoğunluk yaşanıyor. Festival kapsamında 30 Ağustos-4 Eylül'de çeşitli gösteriler, teknoloji yarışmaları gerçekleştirilecek. TEKNOFEST KARADENİZ'de Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayisi, savunma sanayisinde yerli ve milli üretimi yapılan insansız savaş araçları, helikopter ve jet sergileniyor.

3 GÜNDE 325 BİN ZİYARETÇİ

Sabah saatlerinde Kanal S TV mikrofonlarına TEKNOFEST Karadeniz'e ilişkin açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı şu ifadeleri kullandı;

"3 günde toplam 325 bin misafirimizi ağırladık. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Bugün itibariyla da  130-140  bin misafirimizi ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz. Çünkü sabah saatlerinde çok müthiş bir kalabalık ve vatandaş girişi var şu anda. Çevre illerden çok gelen misafirimiz var. Değişik kentlerden gelen misafirimiz var. Özellikle gurbetçilerimizden, Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerimiz var ve anayolda da baktığımız zaman zaten araç trafiğinden ve plakalardan bunu anlayabiliyoruz."

TEKNOFEST heyecanı Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'den canlı olarak ekranlara taşınıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.