Atatürk Bulvarı'nda, yayaların aldatıcı sinyalizasyon sistemi ile ilgili artan şikayetleri üzerine, yaşanan sorunu gündeme taşıyan Samsun Medya Grubu'nun 'Tehlike Var' manşetini, o bölgede değerlendiren Trafik Kazalarını Önleme Derneği Şube Başkanı Ergör, yayaların karşılaştığı tehlikeleri gördükten sonra "Burası ölüm tuzagı" nitelemesi yaptı.

YANILGIYA DÜŞÜRÜYOR

Atatürk Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na dönüş yapacak araçların, cebe giriş yapıp kırmızı ışıkta beklemeleri nedeniyle yayaların kendilerine yeşil ışık yandığını sanarak, karşıya geçmeye çalıştığını belirten Oktay Ergör, "Ancak aynı yol üzerinde Atakum yönüne giden araçlara ise yeşil ışık yanıyor. Araçlar yeşil ışık yandığı için ilerliyor. Fakat burada yayalar cebe giren araçlar nedeniyle yanılgıya düşerek, karşıya geçmeye çalışıyor. Bizzat tanık olyduğumuz tehlikeli geçiş için bir ölüm tuzağı demek gerekir. Araçlar yayalarla, yayalar da araçlarla burun buruna geliyor. Burada her an ölümlü kaza olabilir" dedi.

SORUN ÇÖZÜLMELİ 

Ergör, söz konusu yaya geçidinde yaşanan sorunun ölümlü bir kaza yaşanmadan düzeltilmesi gerektiğini belirterek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çıplak gözle burada yaşanan soruna ben de tanık oldum. Çok dikkatli olunması gerekiyor. Bunu planlayanlar, burada ki bu sorunu nasıl gözardı etmişler şaşırıyorum. Ölüm kapanı, ölüm tuzağı gibi. Dikkatsiz bir şekilde buradan geçen yaya, dikkatsiz bir sürücünün kaza yapmasına neden olabilir. Cepte kırmızı ışıkta araçlar duruyor. Araçlar durduğu için yayalar kendilerine yeşil ışık yandığını sanarak karşı tarafa geçmeye çalışıyor. Ancak, aynı yol üstünde Atakum yönüne giden araçlar için ise bu arada yeşil ışık yanıyor. Konuyla ilgili olarak yetkilileri ölümlü bir kaza olmadan bu sorunu düzeltmeye davet ediyoruz. Burada yaşanan olay çok ilginç bir durum. Burada heran bir vatandaşımız kazaya kurban gidebilir. Yetkililere sesleniyorum. Burada bir can kaybı olduğunda bunun hesabını veremezsiniz. Bu sorun derhal düzeltilmelidir."

Haydar ÖZTÜRK-Ömer Faruk KACABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.