Kılıçdaroğlu, Bafra Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen partisinin grup toplantısına katıldı.

"BALIKÇILARIN BÜYÜK SORUNLARI VAR"

CHP'ye yeni katılanlara rozet takan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, 1 Eylül'de balıkçıların avlanmaya çıkacaklarına işaret ederek, balıkçılara bereketli günler diledi.

Balıkçıların büyük sorunlarının olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sinop Milletvekilimizi görevlendirdim. 'Hopa'dan başla Barış Bey Samandağ'a kadar git, tüm balıkçıları gez, balıkçıların sorunlarını getir, parlamentoda gündeme getirelim' diye. Gezdi, çalıştı. Hiç kimse endişe etmesin ben bu ülkenin 5'li çetesine talip değilim. Ben bu ülkenin fakirine fukarasına, sorunlarına talibim. Herkesin sorunlarını çözmek için mücadele edeceğim. Herkesin sorunlarını çözme konusunda irade ortaya koyarsak o zaman ülke gerginlikten kurtulur. Ülkeye barış, huzur egemen olur. Ülkede herkes kazanır, alın terinin değeri bilinir. Bu çerçevede hareket etmek lazım." diye konuştu.

"BENİM DAVAM ALINTERİ DAVASI" 

Çiftçilerin, üretici ve esnafların sorunlarını bildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ama sorunu bilmek yetmez. Nasıl çözeceğini de anlatmanız lazım. Vatandaşa güven vermek için sorunu nasıl çözeceğini de anlatmanız lazım. Söylediğimiz her sorunun cevabını mutlaka söylüyoruz. Nasıl çözülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Çiftçinin sorunu mu var? Biliyorum. Burada yıllardır çalışan şeker fabrikasının anahtarına kilit vurulduğunu da biliyorum. O fabrikanın çalışması gerekiyor onu da biliyorum. 34 yıl sonra Türkiye yurt dışından şeker ithal ediyor. Allah aşkına şeker pancarı ekecek çitçiminiz mi yoktu? Şeker pancarını ekecek toprağımız mı yoktu? Şeker pancarını işleyecek fabrikamız mı yoktu? Hepsi vardı, çetelere çalıştılar. Bafralılar size sözüm var. Beşli çetelerin burnundan getireceğim. Paralarını götürüyorlar. O paraların tamamını getireceğim. Alıyorlar paralarını vakıf ayaklarına, bir vakıf Türkiye'de, bir vakfın bir ayağı Amerika'da buradan oraya milyon dolarları gönderecekler Bay Kemal de bunu seyredecek. Yemezler. O paraların tamamını getireceğim. Çünkü benim davam Hak davasıdır. Benim davam kul hakkı yiyenlerle mücadele davasıdır. Benim davam sıradan bir dava değildir, benim davam alın teri davasıdır."

AA-20220831-28777587-28777581-CHP_GENEL_BASKANI_KILICDAROGLU_SAMSUNDA_PARTISININ_GRUP_TOPLANTISINA_KATILDI

"GERÇEKLERİ BİLEREK SANDIĞA GİDİN"

Hollanda'nın toprak olarak Konya'dan küçük olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Ama Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı Türkiye'nin beş katı. Neden biz ihracat yapmıyoruz. Neden üretemiyoruz, neyimiz eksik. Çiftçimiz mi eksik? Toprağımız mı? Güneşimiz mi? Suyumuz mu? Hepsi var. Neden dışarıdan saman, et, mercimek ithal ediyoruz? Ve şimdi tütün de ithal ediyoruz dışarıdan. Eskiden tütün ihraç ederdik şimdi tütün de ithal ediyoruz. Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gitmenizi istiyorum. Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gidip vicdanınızın sesini dinlemenizi istiyorum. Ön yargılarınızdan arınmanızı istiyorum. Ön yargılardan arının, beraber, birlikte bu güzel ülkeyi yeniden inşa edeceğiz." ifadesini kullandı.

AA-20220831-28777587-28777580-CHP_GENEL_BASKANI_KILICDAROGLU_SAMSUNDA_PARTISININ_GRUP_TOPLANTISINA_KATILDI

"BUNUN SORUMLUSU BİZLERİZ"

Samsun'un Vezirköprü ve Bafra ilçelerindeki oy oranına değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim Vezirköprü'de, Bafra'da oyumuz çok düşük. Ama bunun sorumlusu sizler değil, bizleriz. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı içmedik. Ben bu ülkenin 5'li çetesine talip değilim, ben bu ülkenin sorunlarına talibim. Bafralılar, size sözüm var. Benim davam 5'li çete davasıdır, benim davam haramileri temizleme davasıdır. Eskiden tütün ihraç ediyorduk şimdi ithal ediyoruz. Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gitmenizi istiyorum. Önyargılarınızdan arınmanızı istiyorum. Çiftçi sana kırmızı mazot vereceğim kardeşim. Denizdeki yata hangi fiyattan veriyorsan çiftçiye de o fiyattan vereceksin" dedi.

"ÇİFTÇİYE KIRMIZI MAZOT VERECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, çiftçiye kırmızı mazot vereceğini de belirterek, "Kırmızı mazot ÖTV'siz ve KDV'siz. Denizdeki yata hangi fiyattan veriyorsan traktöre de aynı fiyattan vereceksin. Çiftçiye aynı fiyattan vereceksin. Havza bazlı üretim yapacağız. Türkiye'de kim neyi ekecek kaç dönüm ekecek bunun planlanması lazım. Planlamadınız mı olmaz. Havza bazlı planlama yaptığımızda Türkiye'nin gerçeklerini bileceğiz. Üretim artışı sağlayacağız. Fazla üretimimizi ihraç edeceğiz. Alıcısı olmasa dahi Afrika'da pek çok fakir fukara insan var, devlet var. Türkiye'nin itibarı için onlara göndereceğiz. Türkiye'nin ne kadar hayırsever ne kadar iyilikçi bir ülke olduğunu bilecekler." sözlerini sarf etti.

AA-20220831-28777587-28777584-CHP_GENEL_BASKANI_KILICDAROGLU_SAMSUNDA_PARTISININ_GRUP_TOPLANTISINA_KATILDI

"CUMHURBAŞKANI FAKİRİN FUKARANIN YANINDA OLACAK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "On üçüncü cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olacak, bundan eminim. O cumhurbaşkanı devleti bilecek, devlette adaleti bilecek, devlette liyakati bilecek, fakirin fukaranın yanında olacak." dedi.

"EN BÜYÜK SORUN ADALET"

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, ülkede en büyük sorunun adalet olduğunu savundu.

Öğretmenlerin hak talebinde bulunduklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Adaletin olmadığı bir yerde devleti ayakta tutamayız. Öğretmenler hak talebinde bulunuyor. Öğretmenler yerde sürükleniyor, olmaz. Öğretmeni yerde sürüklemek olmaz. Öğretmen başımızın tacıdır, hangi görüşten olursa olsun, bütün evlatlarımızı yetiştiren kişidir. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyorsa Hz. Ali, o zaman biz öğretmenlere değer vermek zorundayız. Sevgili Peygamberimiz, 'İlim Çin'de bile olsa gidin öğrenin' diyorsa ve o öğretmen Çin'de değil, komşumuz ve bizim evladımızı yetiştiriyorsa ona saygı duymak zorundayız. Öğretmen bir topluma sınıf atlatan en önemli aktördür." diye konuştu.

Kırmızı iki çizgilerinin bayrak ve vatan olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bayrak ve vatan konusunda sorunu olmayan herkesin başımın üstünde yeri var." ifadesini kullandı.

AA-20220831-28777587-28777586-CHP_GENEL_BASKANI_KILICDAROGLU_SAMSUNDA_PARTISININ_GRUP_TOPLANTISINA_KATILDI

"DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞISINIZ"

Muhtarlara da seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kardeşlerim siz demokrasinin temel taşısınız. Bu topraklarda yapılan ilk seçim 1833 yılında Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yapılan bir muhtarlık seçimidir. Yani diğer seçimlerden çok önce bu topraklarda muhtarlık seçimi yapılmıştır. Muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi lazım. Muhtarlık genel kanunu çıkması lazım ve Türkiye muhtarlar birliğinin kurulması lazım. Birleştirilmiş oy pusulalarıyla muhtarlık seçimi yapılması lazım. Muhtarlığın bir bütçesinin olması lazım. Sosyal yardımı muhtarların dağıtması lazım. Çünkü bir mahallede kim fakir, kim zengin onu en iyi muhtar bilir. Bu konuda bir kanun teklifi hazırladık. Parlamentoya sunduk. AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Ama benim sözüm sözdür, CHP inşallah iktidar olduğunda göreceksiniz muhtarlık kanunu çıkacak, muhtarlar demokrasinin temel taşı olarak görevlerini alacaklar."

"EMİN OLUN, 13. CUMHURBAŞKANI..."

Kılıçdaroğlu, altı lider bir araya geldiklerini belirterek, şunları aktardı:

"Bir millet masası var, kurduk böyle bir masa ama sayı altı kişi. Altı lider bir aradayız. Demokrasi istiyoruz, hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz, kadın erkek eşitliği istiyoruz, eğitim istiyoruz, kul hakkı yiyen istemiyoruz. Her birimiz beraber hareket ediyoruz, Türkiye'yi bulunduğu bu badireden çıkarmak istiyoruz. Çıkarmak hepimizin ortak hedefi. Bize diyorlar ki, 'Cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz'. Önce biz hangi konularda görüş birliğine vardık bunun üzerinde konuşmamız lazım. Önce bu işin felsefesini ortaya koymak lazım. Birliktelikte ne yapacağız, hangi olayları ele alacağız, hangi komisyonları kuracağız, bu komisyonların görevi neler olacak? Önce bunları tespit edeceğiz arkasından Allah nasip ederse hep beraber bir araya gelip cumhurbaşkanı adayımızı seçip kamuoyuna duyuracağız. Allah nasip ederse hep birlikte toplanıp adayımızı seçeceğiz. 13. cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olacak, bundan emin olun. O cumhurbaşkanı devleti bilecek, devlette adaleti bilecek, devlette liyakati bilecek, fakirin fukaranın yanında olacak."

AA-20220831-28777587-28777583-CHP_GENEL_BASKANI_KILICDAROGLU_SAMSUNDA_PARTISININ_GRUP_TOPLANTISINA_KATILDI

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.