Samsunun uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S mikrofonlarına konuşan Bafra ilçesindeki esnaf, piyasada fiyatların yükselmesinden dert yandı. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü, iş yapamadıklarını ve sattıkları malın yerine yenisini koyamadıklarını belirten esnaf, ekonomik sorunlarla boğuştuğunu ve piyasaların düzene girmesini umut ettiklerini dile getirdi.

'KİRA ÖDEYEMİYORUZ'

İbrahim POLAT: Esnafı ekonomik kriz çok etkiledi. Aldığımız ürünü satıyoruz ama yeni malı yerine koyamıyoruz. Dükkanın içi boş, sokaklar boş. Düzelecek diye bekliyoruz. Esnaf kira ödeyemiyor. İnşallah yöneticilerimiz buna bir çare bulacak.

'DÜZELMESİNİ BEKLİYORUZ'

Sıdıka ERTAN: İşler kötü. Bütün gün oturuyoruz, komşuyla muhabbet ediyoruz. Hayat pahalı, istediklerimizi alamıyoruz. İşlerimiz gittikçe düşüyor. Düzelmesini bekliyoruz. Yarın belki dükkanını kapatan esnafdan biri oluruz. 

'ÇİFTÇİ KAZANAMAZSA ESNAF KAZANAMAZ'

Satılmış YILDIRIM: Çiftçi bir şey kazanamayınca, Bafra esnafı da bir şey kazanamaz. Onlar kazanacak ki esnafın yüzü gülsün. Pahalılık var ama dünyada da var. Tüm ülkeler aynı sorunu yaşıyor. Ben 40 yıldır esnafım ve hayatımı burada kazanıyorum. Çocuklarımı buradan kazandığım parayla okuttum. İşsizlik olmadığını söylüyorlar ama çalışana her yerde iş var. Büyüklerimizden ricam Bafra için bir şeyler yapsınlar.,

'FİYATLAR ÇOK YÜKSELDİ'

Semiha ŞİMŞEK: İşlerimiz iyi gidiyor şükürler olsun. Ekonomik sıkıntılar işlerimize biraz kötü yansıdı ama yapacak bir şey yok. Fiyatlar yarıdan fazla yükseldi. Müşteriler zaman zaman olumsuz tepkiler veriyorlar, bizim artırdığımızı düşünüyorlar biz de uygun bir dille kendilerine anlatmaya çalışıyoruz.

'BİZİ DE ETKİLEDİ'

Hasan Basri BAŞARAN: Ekonomik sıkıntılar herkesi olduğu gibi bizi de etkiledi. İşlerimiz yarı yarıya düştü. Ama yine de iyi gidiyor. Çok şükür dükkan benim olduğu için bu konuda sorun yaşamıyorum. Ama kira ödeyenlerin Allah yardımcısı olsun. 

'İŞLERİMİZ İYİ'

Şehriman ŞİMŞİK: Ekonomik sıkıntılar var ama yine de Allah'a şükürler olsun. Azı bilmeyen çoğundan bulmaz. İşlerimiz iyi. 

'FİYATLARIMIZ UYGUN'

Halim EGE: Burası pazar yeri olduğu için ve fiyatları da mümkün olduğu kadar uygun verdiğimiz için işlerimiz iyi. Allah devletimize zeval vermesin. 

'DÜZEN İSTİYORUZ'

Gülfizar AYDIN: İşler biraz kötü. Her şey pahalı olduğu için müşteri alamıyor. Her şey ateş pahası Ekonomik bir düzen olmasını istiyoruz. 

'SATIŞLAR YÜZDE 50 DÜŞTÜ'

Hasan YILMAZ: Satışlarımız geçen yıla göre yüzde 50 düştü. Fiyatlar çok pahalı, vatandaş alamıyor. Önceden ürünümüz 10 liraysa şimdi 30 lira. Bu da bize olumsuz yansıyor. Tek sıkıntımız satış yapamamak. Kiramızı zor ödüyoruz. 

Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.