Samsun'da 2 yıldır pandemi nedeniyle evlerden kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. İşte Samsun 30 Ağustos etkinlikleri

SAMSUN 30 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ 2022

Samsun Valiliği'nden yapılan paylaşımda, ilk olarak saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni yapılacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı anıt şeref defterini imzalayacak. Saat 09.30'da Valilik 'Yaşayan Atatürk Salonu'nda tebrikat töreni düzenlenecek. Kanal S ekranlarından canlı olarak yayınlanacak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki saat 10.00 başlayacak törende ise Vali Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşları selamlayarak, halkın bayramını kutlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma gerçekleştirilecek, şiirler okunacak. Halk oyunları ve Garnizon Komutanlığı Bandosu konserinin adından yapılacak tören geçişinden sonra tören sona erecek. Saat 20.00'de ise Bandırma Gemi-Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi'nde kabul töreni yapılacak.

SAMSUN'DA 30 AĞUSTOS PROGRAMI

09:00 - Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Bayrağın göndere  çekilmesi
Anıt Şeref Defterinin Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı tarafından imzalanması
                    
09:30  -   Tetbikat töreni
Yer: Valilik "Yaşayan Atatürk Salonu" 
(Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından EK-1 sayılı listede yer alan sıraya göre tebrikatın kabulü)

BAYRAM TÖRENİ 

10:00 Yer: Cumhuriyet Meydanı 

a)Törene katılanların ve halkın bayramının kutlanması, (Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye  Başkanı )
b)Saygı duruşu ve İstiklal Marşı                                
c)Konuşma (Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından belirlenecek bir subay tarafından yapılacak)
d)Şiir, (Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek 3 öğrenci, Gazilerden bir kişi tarafından  okunacak)
e)Halk Oyunları (İlkadım Belediyesi Halk Oyunları Ekibi)       
f)Konser (Garnizon Komutanlığı Bandosu )"                                
g)Tören geçişi (Bayrak ve Flamalarla  lise ve dengi okullar, Yaya Askeri Birlikler  ve Muharip Gaziler tarafından yapılacak.)        

20:00 - KABUL TÖRENİ

Yer: Bandırma Gemi-Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.