İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince 7 gün 24 saat görevinin başında olacak.

Zabıta ekipleri, bayram öncesi özellikle arife günü kent merkezindeki denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlükleriyle koordineli çalışacak olan ekipler, oluşabilecek olumsuzluklara anında müdahale edecek. İzmit Belediyesi Modern Hayvan Pazarı’nda da kontrol gerçekleştirecek olan zabıta ekipleri, kurbanlık hayvan satıcıları ile İzmitli vatandaşların en rahat, en hijyenik ortamda alışveriş yapmasını sağlayacak.

Vatandaşların kurbanlık hayvanlarını toplu kesim yerlerinde kesmesi gerektiği konusunda uyaran belediye yetkilileri, “Kurban Komisyonu tarafından belirlenen kesim alanları dışındaki alanlarda kaçak kesim yapanlara göz açtırılmayacak. Kurbanlık hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesen veya kesilen hayvan atıklarını sokağa veya kamuya atan şahıslarla ilgili Kabahatler Kanunu uyarınca gerekli yasal işlemin uygulanacak. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın vatandaşın sağlığını tehlikeye atan, şehrimize yakışmayan görüntülere sebep olan hiçbir şeye izin verilmeyecek şeklinde kesin talimatı bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın konuyla alakalı gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dediler.

Zabıta yetkilileri, belirtilen hususlarla ilgili şikayeti olan vatandaşların 318 00 20 numaralı telefonlarına ulaşarak şikayetlerini bildirebileceklerini duyurdular.