Samsun'un 17 ilçesinden birisi olan Ayvacık, Samsun il merkezine 63 kilometre uzaklıktadır. Ayvacık ilçesine gezi yapmayı planlıyorsanız işte size "Ayvacık'ta gezilecek yerler nerelerdir?" sorusunun yanıtı

AYVACIK.png

SAMSUN AYVACIK İLÇESİ NEREDERİR, GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Samsun iline yaklaşık 63 kilometre uzaklıkta bulunan Ayvacık ilçesi, doğa güzellikleri ,spora elverişli coğrafyası ve tarihi güzellikleriyle Samsun'un ilçeleri arasında gizli kalmış bir hazine gibidir. İsviçre’deki Landwasser Irmağı kenarındaki Davos’a olan benzerliğiyle dikkat çekmektedir. yeşili ile ilgi çeken ilçe bünyesinde Yeşilırmak- Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj gölleri ile mavilikleri de barındırmaktadır.

Ayvacık ilçesi 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edilmiştir. Karadeniz'in tertemiz havasını soluyabileceğiniz Ayvacık ilçesi, renk ahenkleriyle görsel şölen oluşturmakta kartpostalı andırmaktadır.

AHŞAP CAMİLER

Yöreye özgü mimarileriyle dikkat çeken ahşap camiler, koruma altına alınmışlardır. Yeniköy Mahalle Camii, Ortaköy Cami, Kabaklık Köyü Cami ve Ulubelen Cami ilçede görülmesi gereken ahşap camiler arasındadır.

SUAT UĞURLU BARAJI

Yeşilırmak üzerinde bulunmaktadır. Baraj ,elektrik tüketimi ve Çarşamba ovasının sulanmasında önemli rol üstlenmektedir. Barajın en önemli özelliği içinde Kiraz adasının bulunmasıdır. Kiraz adası Türkiye'de bulunan tek ada olma özelliğindedir. Kiraz adası Zevgar adası olarak da adlandırılmaktadır.

HASAN UĞURLU BARAJI

1971-1981 yılları arasında inşa edilmiş olan baraj ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. DSİ Samsun 7.Bölge Müdürü Hasan Uğurlu ve eşi Suat Uğurlu’nun barajın yapıldığı dönemde trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdir. baraj ismini oradan almıştır.

EYNEL.jpg

EYNEL KÖPRÜSÜ

2010 yılında inşa edilen Eynel Köprüsü,350 metre uzunluğundadır. ilçeye gidip bu köprüyü görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Köprünün manzarasına görenleri hayran bırakıyor.

ŞELALELER

Ayvacık ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kikinin Şelalesi,40 metre yüksekliktedir. Yeşilpınar Şelalesi, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta 50 metre yükseklikten dökülmektedir. İlçe merkezine 1 buçuk kilometre uzaklıkta bulunan Çağlayan Şelalesi ilçenin şelalerinden birisidir.  Çamalan Şelalesi ise Çamalan köyünde bulunmaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

EYNELLL.png