SAMSUN'UN EN  SAKİN İLÇESİ

Yakakent ilçesi, yaz döneminde Samsun'un turistik yerlerinden biri haline gelmektedir. Yakakent Samsun'un deniz kenarında bulunan diğer ilçelerine göre daha sakindir. Samsun ve çevre illerde yaşayanlar, buraya ilgi göstermektedir. 

YAKAKENT MEYDANI

Yakakent Belediyesi'nin de bulunduğu ilçe merkezindeki kent meydanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Öncesinde otopark olarak kullanılan kent meydanı, düzenleme projesinin ardından araç trafiğine kapatılarak yayalara özel hale getirilmiştir. Yakakent Kent Meydanı'nda lokanta, otobüs yazıhanesi, kafe ve banklar bulunmaktadır. Yaz aylarında bu bölge bir hayli kalabalık olmaktadır.

YAKAKENT SAHİLİ

Yakakent Meydan'ından başlayarak Yakakent Limanı'na kadar uzanan ilçenin sahili, yaz akşamlarında kalabalık olmaktadır. Yakakent Sahili'nde denize girmek için liman tarafında yer alan plaj tercih edilmektedir. Yakakent Sahili'nin meydana yakın kısmında çok sayıda kafe bulunmaktadır. Yaz döneminde bu kafeler oldukça ilgi görürken, sahile açılan stantlar da renkli görüntüler oluşturmaktadır. Küçük bir yer olmasına rağmen yaz döneminde kalabalık bir görüntü sunmaktadır.

YAKAKENT T DALGA KIRAN PLAJLARI

Yakakent Sahili'nde 3 adet T şeklinde dalga kıran bulunmaktadır. Yakakent T Plajları, Yakakent Belediyesi tarafından temizlenmekte ve denize girmek için ideal noktalar haline getirilmektedir. Yakakent Sahili genellikle dalgalı bir denize sahip olduğu için inşa edilen dalga kıranlar, tatilcilerin denize girmesini kolaylaştırmaktadır.

YAKAKENT ÇAMGÖLÜ MESİRE ALANI

Samsun'un Yakakent ilçesinde bulunan Çamgölü Mesire Alanı, Çamlıgöl ve Çam Gölü olarak da bilinmektedir. Yakakent ilçe merkezinin 4 kilometre kadar batısında  bulunan mesire alanı, çam ağaçlarının doldurduğu deniz manzaralı bir konumdadır.

YAYLA TURİZMİNİN GÖZDE YERLERİNDEN

Karadeniz'e dik inen bir yamaçta bulunan Çamgölü, büyük ve sık çam ağaçlarının kapladığı geniş bir alandır. Samsun yayla turizminin gözde yerlerinden olan Uzunkız, Elikbuyran ve Necati Batı yaylarına bu bölgeden ulaşım bulunmaktadır. Uzun süre boş bırakılan alan, Yakakent Belediyesi tarafından temizlenmiş ve bakımı yapılmıştır. Girişte araçlardan ücret alınmaktadır. Çamgölü; doğa yürüyüşü yapmak, piknik yapmak ve bisiklet sürmek için oldukça güzel bir yerdir.

YAKAKENT ÇAMGÖLÜ SAHİLİ

Yakakent'in 4 kilometre batısında bulunan Çamgölü Mesire Alanı'nın hemen alt tarafında geniş bir sahil kısmı bulunmaktadır. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.