GAZİ KOMUTAN ALÂ 15 TEMMUZ'U ANLATACAK

Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ, 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde, o gece yaşadıklarını ve darbecilere karşı gösterdiği kahramanlığı anlatmak üzere Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde özel bir konferansa katılacak. “Kalkışmadan Kahramanlığa; 15 Temmuz’un Askeri Tanıkları” başlıklı program, 16 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

O GECEKİ MÜCADELE VE KAHRAMANLIK

15 Temmuz 2016 gecesi Kartaltepe Kışlası Komutanı olarak görev yapan Tümgeneral Davut Alâ, darbecilerin karşısına çıkarak tarihe geçti. Kendi kışlasından çıkan tankları görünce tereddüt etmeden harekete geçen Davut Paşa, çatışmak amacıyla helikopterli alana yöneldiği sırada hainlerin ateşiyle karşılaştı. Vücuduna isabet eden tam 7 kurşunla ağır yaralanan Gazi Tümgeneral, acil olarak hastaneye kaldırıldı ve 10 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi.

MUCİZEVİ İYİLEŞME VE GÖREVE DÖNÜŞ

Tedavisinin ardından mucizevi bir şekilde iyileşerek görevinin başına dönen Davut Alâ, şu anda Samsun Garnizon Komutanı olarak görevini sürdürüyor. Demokrasiye ve millet iradesine yapılan hain saldırının birinci elden tanığı olan Gazi Tümgeneral, Rize’deki konferansta 15 Temmuz gecesi yaşanan dehşeti, direnişi ve kahramanlığı tüm detaylarıyla katılımcılarla paylaşacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ