Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler ve birliğe bağlı oda başkanlarının aldığı ortak çalışma sonrasında deprem yaşanan Kahramanmaraş ve bölgesine ekmek, gıda malzemesi, giyim ve temizlik malzemelerini göndereceklerini açıkladı.

HEDEF 100 BİN EKMEK 

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından birlik başkanı Hacı Eyüp Güler, açıklamalarda bulundu. İlk olarak bölgede doğalgaz kesilmesinden dolayı ekmek yapılamadığını belirten başkan Güler, ilk olarak 75 bin ekmek göndereceklerini ardından ise hedeflerinin 100 bin ekmek ve temel ihtiyaç malzemeleri olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile görüşmüştük. Her gün 15 bin ekmek diye. Başkan ile görüştük biz bunu 75 bin adet ekmek olarak planlayacağız. Bunu biz belediye kanalı ile göndereceğiz. 5 şehrimize bunu 15 bin olarak toplamda 75 bin olarak göndereceğiz, hedefimiz 100 bin" dedi.

SAMSUN HALKINI DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ

Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu ve Samsun halkından kendilerine destek olmayı beklediklerini söyleyen başkan Güler, "Üzüntü yaşamaktayız. Yıkılan bina ve yaralı ile ölü sayıları artmaya devam ediyor. Deprem gerçekliği bir kez daha yüzleştik. Arama-kurtarma ekipleri enkaz altındaki vatandaşlarımıza yardım etmek için canla başla çalışıyor. Tüm ülke genelinde depremde zarar gören vatandaşlarımızı elinden geleni yapmaya devam ediyor. Gün birlik olma günüdür. Yaraları beraber saralım. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım etmek için ihtiyaç malzemeleri toplayalım. Sokakta kalan vatandaşlarımız için kaban, kışlık mont, çizme, çadır, bebek kıyafetleri, giyisi, ilk yardım çantası, konserve, sabun ve ıslak mendik gibi birçok maddeye ihtiyaç vardır. Özellikle en başta ekmeğe çok ihtiyaç vardır. Çünkü o bölge de ki fırınlar doğalgaz ile çalışmaktadır. Doğalgaz şu an o bölgede yok. Oda başkanlarımız bunları elde ederse belediyeler ve valilikler kanalıyla bunları gönderme imkanımız bulunmaktadır. Bugün beraberlik günüdür, tüm Samsun halkını destek olmaya davet ediyorum" dedi.

FIRSATÇILARI LANETLİYORUM

İhtiyaçlarda fırsatçılık yapan esnafları lanetlediğini söyleyen Başkan Güler, "İlçe esnaflarımız yardımları gönderiyor. Bazı fırsatçılar bizi lekeleyemez. Hepsi canla başla çalışıyor ve hazırlık yaptılar. Fırsatçıları lanetliyoruz. Bilenler varsa lütfen şikayet etsin" diye konuştu.

Hakan AKGÜN

AYRINTILAR GELİYOR...

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.