Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, 2021 ve 2022 yılında Samsun'da kepenk kapatan esnaf sayısını gündeme getiren CHP İl Başkanı Fatih Türkel'i, iki yıl içinde yapılan işyeri sayılarını açıklayarak eleştirdi.

AÇILIŞ YAPAN ESNAF SAYISINI AÇIKLADI

2021 yılında Samsun'da 1975, 2022 yılının ilk üç ayında ise 574 esnafın kapanış verdiğini söyleyen CHP İl Başkanı Türkel'e tepki gösteren Güler, "Verilen kapanış sayıları doğrudur ancak 2021 ve 2022 yıllarında iş yerini kapatan esnaf sayısının üç katı açılış oldu. 2021 yılında 6 bin 133 esnafımız, 2022 yılında ise bin 650 esnaf yeni iş yeri açılışı yaptı" dedi.

25-güler.jpg

BİZDEN BİLGİ ALABİLİRDİ

SESOB Başkanı Güler, CHP İl Başkanı Fatih Türkel'in açılış ve kapanış sayıları ile ilgili, kendilerinden bilgi almadığını söyleyerek, esnaf üzerinden siyaset yapılmaması uyarısında bulundu. Güler, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Sayın il başkanı birliğimizi bir kere ziyaret etmedi. Bir kere gelip çayımızı içmedi. Ben 50 bin kişilik bir teşkilatın başkanıyım. Meselelere hep olumsuz taraftan bakmasınlar. İki yıl içinde iş yeri kapatan esnaf sayısının üç katı, yeni açılış oldu. Kapanış sayıları açıklanıyorsa, aynı yıl içinde gerçekleşen iş yeri açılışına ait rakamlar da açıklanmalıdır. Birliğimiz çok uzak bir yerde değildir. İl başkanı, bizden hem kapanış hem de açılış yapan esnaf sayıları ile ilgili bilgi alabilirdi. Esnaf üzerinden kimse politika yapmasın. Esnafın partisi olmaz" diye konuştu.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.