MUSTAFA DAĞISTANLI İÇİN TÖREN

Vefat eden Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi 15-16. dönem Samsun Milletvekili Mustafa Dağıstanlı için TBMM'de tören gerçekleştirildi.

DUA OKUNDU, SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Dağıstanlı için TBMM Şeref merdivenlerinde tören düzenlendi. Törene; ailesi, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Törende, Dağıstanlı'nın özgeçmişi okunduktan sonra, dua okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Dağıstanlı için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılınacak ve Dağıstanlı'nın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

mustafa dagistanli ic 1

MUSTAFA DAĞISTANLI KİMDİR?

Mustafa Dağıstanlı, 1931 yılında Samsun'un  Ayvacık ilçesine bağlı Söğütpınar Mahallesi'nde dünyaya geldi. Güreşe küçük yaşta karakucakla, minder güreşine ise 18 yaşında deniz askerliği sırasında başladı. 1951'de 57 kiloda güreştiği Nasuh Akar'ı yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Milli mayoyu ilk kez 1953'de giydi. 1954'de Tokyo'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonasında serbest stilde, 1955'te Barselona'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda grekoromen stilde birincilik aldı. 1956'da Melbourne Olimpiyat Oyunları şampiyonu oldu. Altmış iki kiloya geçtikten sonra 1957'de İstanbul'da ve 1959'da Tahran'da Dünya şampiyonluklarını kazandı. Bu arada 1958'de Sofya'da hiç yenilgi almadan dünya ikincisi oldu. 1960'ta Roma Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı, ardından aynı yıl Burgaz'da Balkan şampiyonluğunu kazandı ve güreşi bıraktı. Kendine has en iyi güreş teknikleri; Yerden kaldırıp ters sarma, Dana bağı dalış pozisyonuna girerken uygulamak olan Dağıstanlı, Türkiye'de yaptığı 320 güreşten 319'unu, uluslararası karşılaşmalarda yaptığı 73 güreşten de 70'ini kazandı. Serbest stilde hiç yenilgi almayan ve hiç tuş olmayan Dağıstanlı, güreştiği dönemde dünyanın en iyi güreşçilerinden biri olarak kabul edildi. Güreşi bıraktıktan sonra antrenörlük yaptı ve Türkiye Güreş Federasyonunda görev aldı. 1973-1980 yılları arası 15. ve 16. dönem Adalet Partisi Samsun Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.