CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Bölge İdare Mahkemesi'nin Yalı Kafe için aldığı hukuka aykırı kararını yerinde bulurken, Atakum'daki Emek Park projesini mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

15-türkel (2).JPG

BETONARMEYE DÖNECEKTİ

Başkan Türkel, "Zaten beklediğimiz bir karardı. Burası Atakum'un nefes alacağı üç beş alandan biri. Tabiri caizse Mustafa Demir'de oraya güya Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe'sini yapacaktı. Ancak sonradan imar planı değişikliğiyle orayı bir betonarmeye dönüştürecekti. Güya orası işte kütüphane olması için altyapılarını değiştirdi. Oranın canına kıyacaktı. Mahkeme 'dur' dedi bu karara" ifadelerini kullandı.

15-türkel (1).jpg

MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ

TEKNOFEST için Atakum'daki Emek Park'ta da Çocuk Üniversitesi inşa edilecek olan alanda da aynı çalışmanın yapılmaya çalışıldığını ifade eden Türkel, "Yeşil alan gözüken parka da iki bin metrekare taban oturumlu dev bir kaçak yapı yapılmaya çalışıyor. Yargı bunu bozdu. Emek Park'la ilgili CHP Grup Başkanvekilimiz Atila Tekcan ve meclis üyeleri başta olmak üzere konunun takipçisiyiz. Millet ittifakına rağmen itirazlarımız reddedildi. Bu konuyu mahkemeye taşıyacağız" dedi.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.