10 BEBEKTEN BİRİ PREMATÜRE OLARAK DOĞUYOR

Başhekim Doç. Dr. Ahmet Şen, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada her 10 bebekten birinin 37. gebelik haftasını tamamlanmadan prematüre olarak doğduğunu söyledi.

"BU ETKİNLİKLER FARKINDALIĞI AŞILIYOR"

Prematürenin nedenleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Şen, "Annedeki yetersiz beslenme, sigara kullanımı, geçirdiği hastalıklar nedeniyle çocuklarımız anne karnında yeterince beklemeden dünyaya geliyor. Tabii ki yeterince gelişemedikleri için yoğun bir desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Her anne dokuz ay karnında büyüttüğü bebeğini kucağına alıp koklamak ister. Ancak bu çocuklarımızı yoğun bir tedavi ve girişim süreci bekliyor. Bu konuda şanslıyız, hastanemizde çok tecrübeli yeni doğan ekibimiz var. Hastaneden çıktıkdan sonra da ailelerin bu çocukların bakımını çok iyi yapmaları lazım. Bu etkinlikler bu farkındalığı hepimize aşılıyor. Bu çocuklarımız da diğer çocuklarımız gibi normal bir hayat yaşamayı hak ediyorlar." dedi.

"ÖZEL BAKIM ALMALARI LAZIM"

Yenidoğan uzman doktoru Ferhan İren ise, Türkiye'de her 10 bebekten birinin prematüre olarak doğduğunu hatırlatarak, "O yüzden minik kahramanların özel bir yenidoğan ünitesine, tecrübeli hemşirelere ve uzman doktorlara ihtiyacı var. Prematüre çocuklarımız uzun bir süreçten geçiyorlar. Özel bakım almaları lazım. Çok zor yollardan geçiyorlar, o kadar cesur ve hayata çok bağlılar ki potansiyelleri çok yüksek. Yetişkinlere, inanın, hayatla mücadele edin mesajı veriyorlar." ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.