“HASTALAR MAĞDUR”

Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, artan grip vakaları nedeniyle hastane ve eczanelerde yoğunluk yaşandığını, piyasadaki ilaç sorunu nedeniyle de hastaların mağdur olduğunu söyledi.

“FARKLI BOYUTTA SEYREDİYOR”

Son günlerde artan grip vakalarının hastane eczanelerde yoğunluklara neden olduğunu kaydeden Karacan, "Bir sürü hasta eczanelerimize geliyor. Biz hizmet vermeye çalışıyoruz ama bir de ilaç yokluğu ve azlığı sorunu devam ediyor. Özellikle bazı gruplarda ve özellikle antibiyotiklerde bu sıkıntı var. Antibiyotikteki sıkıntımız da salgının farklı bir boyutta seyretmesine sebep oluyor" dedi.

“SORUNLARA ÇÖZÜM BULAMIYORUZ”

Yaşanan mağduriyetlerin nedeninin eczacılar olmadığını belirten Karacan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Biz eczacılar; uzun bir süredir hastalarımızın ilaca erişim sıkıntıları, ilaç yoklukları, ceplerinizden ödediğiniz artan ilaç fiyat farkları ile mesleğimizin içinde bulunduğu ekonomik darboğaza dikkat çekebilmek için büyük bir mücadele yürütüyoruz. Ancak ilaç eczacılık hizmetlerimizin sunumunda yaşadığımız sıkıntılara çözüm bulamadığımız gibi Sağlık Bakanlığı'nın biz eczacıları ve hizmet sunum süreçlerimizi zorlayan pek çok uygulama değişikliği ile karşı karşıya bırakılıyoruz. Gelinen bu noktada süreç bizlere, kesintisiz sunduğumuz ilaç eczacılık hizmetleri devam edebilsin, eczanelerimiz yaşasın diye eczane kapatma dahil bazı tedbirleri alma sorumluluğunu yüklüyor. Bizler, aldığımız tüm kararlarda daha sağlıklı bir toplum ve mesleki gelecek hedefini amaçlıyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.