28-meydan (2)Samsun'da Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi için hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararını, Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesi 'Hukuki isabet görülmemiştir' diyerek kaldırdı.

28-meydan (1)

DAVA AÇILMIŞTI

Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açılan davada, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili, yürütmeyi durdurma kararı verilirken, bu kararın iptali için Büyükşehir Belediyesi Bölge İdare Mahkemesi 2 İdari Dava Dairesi'ne itiraz başvurusu yaptı. Mahkeme, 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje' alanı kapsamına alındığını belirterek, "Mahkemenin çoğunluğu 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje' alan sınırına ilişkin olan gerekçelerle dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına dair verdiği kararında hukuki isabet görülmemiştir" kararı aldı.

KEŞİF YAPILACAK

Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesi aldığı kararda  2. İdare Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararını hükümsüz kıldı. Mahkeme, tatmin edici yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına, öğretim üyelerinden oluşan bir heyetle, keşif yapılması kararını aldı.

'HUKUKİ DEĞİL'

Öte yandan yürütmeyi durdurma kararının alındığı davayı açan Av. Ahmet Gürel, Samsun Medya Grubu'na yaptğı açıklamada, Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi tarafından yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararı bozan mahkeme kararını hukuki bulmadığını belirtti.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.