SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Eti Bakır A.Ş'nin Tekkeköy ilçesi Başköy mahallesinde 814 dönümlük alanda yapmayı planladığı atık depolama tesisine tepki gösterdi. Özdağ, "Tekkeköy'ün sahili yok edildi, denizi kirletildi, doğu yönünde biyokütle tesisi ile toprağı, havası, suyu kirletildi, güney yönünden ve doğudan kirletilen Tekkeköy, şimdide güneyde Canik dağları yamaçları üzerinden, tam bir kuşatma altına alınmak isteniyor. Tesisin yapılmak istendiği alana 30 milyon metreküp atığın depolanması söz konusu" dedi.

'DURDURULMASI GEREKİR'

Özdağ, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Eti Bakır A.Ş'nin içinde bulunan depolama alanında yer kalmadığını bu nedenle yeni bir atık depolama alanına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Eti Bakır A.Ş'nin fosforikasit tesisinden çıkacak günlük 2 bin 300, yılda ise 825 bin metreküp atığın borular yolu ile Başköy mahallesinde planlanan tesise taşınacağına dikkati çeken Mehmet Özdağ, şöyle konuştu:

"Bu tesise 36 yıl boyunca atık depolanacak. Yani 30 milyon metreküp atığın burada tutulması söz konusu. Atıkları taşıyacak borular delinirse, bir kazaya uğrarsa, bir çevre faleketi olmayacak mı? 36 yıl içinde hiç mi aşırı yağış olmayacak? Hiç mi heyelan, hiç mi deprem olmayacak? Tekkeköy'ün çatısına kirletici bir tesis planlanıyor. Ve bu tesis yeraltı suları için tehlike arz edecektir. Bu tesisin durdurulması gerekir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.