Samsun Çerkes Derneği, Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi Büyük Salonu'nda düzenlediği haluj gecesi ve 56’ıncı yıl sezon açılışında, üye ve hemşerileri ile bir araya geldi.

MUHTEŞEM MÜZİK DİNLETİSİ

Muhteşem gecede halüj yiyerek gecenin tadını çıkaran Çerkesler müzik ve gençlerin muhteşem dansları ile kültür ziyafeti yaşadı. Mahzene mızıka gurubunun muhteşem müzik dinleti performansı geceye damgasını vurdu. Zengin Kafkas müziği ezgileri etkinliğe katılım sağlayanları oldukça memnun etti. Bir araya gelerek sohbet etmenin keyfini yaşayan Çerkeslere gecede birbirinden özel hediyeler çekiliş talihlilerine günün anısına takdim edildi.

BİRLİKTELİK PERÇİNLENDİ

Samsun’daki çerkeslerin yoğun ilgi göstererek katılım sağladığı gecede çerkeslere ve etkinliğe katılan tüm kültür severlere konuşan Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yavuz şunları söyledi: “Bu tür organizasyonlar bir araya gelerek kültür etkileşiminde bulunmak ve birlikteliği perçinlemek için çok önemlidir. Türkiye çok değerli bir kültür mozaiğine sahiptir. Çerkesler de bu mozaiğin içindeki önemli bir toplum ve kültür rengidir. Bizlerde dernek olarak toplumumuza faydalı olacak kültürel faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Gecemize katılım sağlayan Çerkesler ve Çerkes kültürü seven misafirlerimize kurum yöneticisi ve siyasi parti temsilcilerine Ayrıca gecemize katılım sağlayan Atakum Belediye Başkanı Avukat  Cemil Deveci, AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu  Başkanı Rabia Bay Keser, Atakum ilçe Emniyet Müdürü Harun Kökduman, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Cihan Güller, CHP Ladik İlçe Yönetenim Kurulu Başbakanı Özgür Ay, ÇDP İstanbul Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yavuz, Sinop Kafkas Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Musa Uzun, Çorum Kafkas Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyhan Yavuz ve Mazenef mızıka ekibi, Samsun Termeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ormancı, Samsun Kamp Karavan Derneğe Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Akıncı,Çarşamba Gürcü Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Semiz, Samsun Çerkes Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmış olan Eyüp Baloğlu, Servet Yıldız ’Avukat Rahşan Erdoğan Yılmaz ın yanı sıra, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner ile  Samsun’daki ve Üniversitede okuyan Çerkes gençlerinin geceye  yüksek sayıda katılım göstermesi ayrıca sevindirici hepsine teşekkür ediyorum."  

MIZIKA HEDİYE EDİLDİ 

Programın sonunda Çorum Kafkas Derneği Mazenef mızıka ekibine Samsun Çerkes Derneği tarafından mızıka hediye edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.