Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Yalı Kafe alanında bulunan Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projesinin imar planı için verilen itiraz dilekçesinin reddedilmesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Tekcan'ın, "Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, yargıya başvuracağız" ifadelerine, Meclis Başkanı Nihat Soğuk da "Siz istemeseniz de yapacağız" cevabını verince gergin anlar yaşandı. 

"İNŞAAT YENİDEN BAŞLAYACAK"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, Yalı Kafe alanında bulunan Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projesinin imar planı için, CHP Grubu'nun itiraz dilekçesi komisyon kararı ile reddedildi. Mahkeme kararı ile inşaatı durdurulan projenin imar planına yapılan itiraz nedeniyle, olağanüstü toplanan mecliste ret kararı çıkması ile Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projesinin önünde engel kalmazken, durdurulan inşaatın ise yapımına yeniden başlanacağı bildirildi.

"YENİDEN DAVA AÇILACAK "

Yapılan toplantıya itiraz dilekçesinin komisyonda görüşülmesi için 10 dakika ara verilirken, sonrasında alınan karar meclis üyelerine okundu. İmar planına yapılan itiraz reddedilirken, CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan söz alarak "10 dakika içinde bu kararı nasıl kağıda yazdınız? Okuduğunuz metin sanki önceden hazırlanmış gibi. Dava, aç, kapat derken bu 5'inci değişiklik. Ortak akıl ile bu kenti yönetecektik. Eğer uzlaşı ile yapılsaydı bugünlere gelmeyecektik. Bu doğru politika değil. Büyükşehir bu politikasını değiştirmeli. Ben yaptım oldu mantığına katılmıyoruz. Biz her yapılana hayır demiyoruz. Siz bizim bu kadar direneceğimizi tahmin etmediniz. Biz burada 'direne direne kazanacağız' dedik. Bugünkü aşamada bizim haklılığımız ortaya çıktı. Mahkemenin gerekçeleri hala yerine gelmiş değil. Bunu kabul etmiyoruz. Tekrar yargıya başvuracağız. Mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

"İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YAPILACAK"

Tekcan'ın sözleri üzerine meclis başkanı Nihat Soğuk da "Biz bu hizmeti yapacağız. Siz istemeseniz de yapacağız. Bu meclis yasa dışı bir şey yapmaz." açıklaması yaptı. Toplantıda meclis başkanı Nihat Soğuk ile CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan arasında karşılıklı tartışma çıktı.

"MHP ÇEKİMSER KALDI" 

İtiraz dilekçesinin reddedilmesi sonrası CHP Meclis üyesi Hasan İpek de yapılan plan değişikliğinin hukuki olmadığını savundu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz da itirazın reddedilmesi kararını eleştirerek, sürekli yapılan plan değişiklikleri ve mahkeme süreçleri nedeniyle kamu zararı oluştuğu bu nedenle ilgililere zimmet çıkartılması gerektiğini söyledi. MHP Meclis üyesi İsmail Sevindik ise itiraz ile ilgili yapılacak oylamada çekimser kalacaklarını açıkladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.