Samsun Büyükşehir Meclisi'nde Türkeş Tartışması Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne, İYİ Parti ile MHP'nin 'Alparslan Türkeş' tartışması damga vurdu, İYİ Parti'nin "Alparslan Bulvarı'nın adının "Alparslan Türkeş" olarak değiştirilmesi gündeme alınmadı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir, Atakum ilçesindeki Alparslan Bulvarı'nın adını 'Alparslan Türkeş Bulvarı' olarak değiştirilmesini teklif etti. İYİ Parti'nin teklifi, AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla reddedilirken, MHP Grup Başkanvekili Cemallettin Kola "Bu konuyu gündeme taşımak onların haddine değil. Siyaset yapacaklarsa MHP'de yapsınlar" dedi.

DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ İYİ Partili Alper Aydemir, meclise, "Tarihimize damga vurmuş, Türk milletinin hafızasında vatansever olarak yer edinmiş, Türk milliyetçiliğinin fikriyatının en büyük liderlerinin başbuğ Alparslan Türkeş, hiç şüphesiz bu kıymetli şahsiyetlerden biridir. Atakum İlçemizde bulunan Alparslan Bulvarı'nın Alparslan Türkeş olarak değiştirilmesinin gündeme alınması" teklifinde sundu.

'ONLARIN HADDİNE DEĞİL' İsim değiştirmesi teklifine tepki gösteren MHP Grup başkanvekili Cemalettin Kola, "Bu konu onların haddine değil. Siyaset yapacaklarsa MHP'de yapsınlar. Bu ismi önereceksek biz öneririz. Alparslan Türkeş adı MHP ile özdeşleşmiştir. Şu bilinmelidir ki MHP'nin muvafakatı, rızası olmadan başka siyasi partiler veya kişiler tarafından herhangi bir yere Alparslan Türkeş adının teklif edilmesini, kullanılmasını, istismar edilmesini kabul etmeyiz, rıza göstermeyiz. Bu gayretlerin, siyasi nema elde etmek amacıyla ince siyasi hesaplarla yapıldığını düşünüyoruz. Alparslan Türkeş'in partisini terk edenler, 'Ülkücü bir parti olmayacağız. MHP'nin devamı olmayacağız' açıklamasını yapanlarla yol yürüyenlerin siyaset yaptıkları partide, Başbuğ Türkeş'in adını, üç hilali, bozkurt işaretini yasaklayanlarla beraber olanlar, tekliflerinde Alparslan Türkeş ismini siyasi malzeme olarak kullananlar, mensubu oldukları parti programlarında milliyetçiliğe yer vermeyenleri alkışlayanlar, Başbuğ Alparslan Türkeş'i istismara yeltenmesinler. Alparslan Türkeş'i redden zihniyetle adım atanların Türkeş'i kullanmaya hakları yoktur" dedi.

'UYGUN GÖRMÜYORUM' Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise teklifin gündeme alınmasını uygun görmediğini belirterek, "Ben gündeme alınmasını uygun görmüyorum. Gündemde tutmanın anlamı yok" diye konuştu.

MHP VE CHP ÇEKİMSER KALDI Oylamaya sunulan madde, AK Partili üyelerin reddetmesi, CHP ve MHP'li meclis üyelerinin çekimser kalmasıyla meclis gündemine alınmadı.

Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.