Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Marina alanı için Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin geçtiğimiz aylarda aldığı imar plan değişikliği kararına, Mimarlar Odası Samsun Şubesi yürütmeyi durdurma davası açtı. Davaya, Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan da müdahil oldu. 

'KAMU YARARI TAŞIMIYOR'

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin marina sahasının belediye hizmet alanından, turizm tesisi alanına çevrilmesi ile ilgili onayladığı 1/5000 ve 1/1000'lik imar plan değişikliklerinin iptali için, İdare Mahkemesi'ne başvuran Mimarlar Odası Samsun Şubesi dava dilekçesinde, "Davaya konu plan değişikliği kamu yararı taşımamakta, plana açıklama raporu bilimsel ve teknik verilere dayanmamakta, eşdeğer alan ayrılmamakta, yer seçimi açısından gerekli yasal mevzuata uygun bulunmamaktadır. Davaya konu işlem açıkça hukuka aykırı olduğu gibi uygulanması halinde telafisi imkansız sonuçlar da doğuracağından 2577 Sayılı İYUK’nun 27. maddesi uyarınca karşı taraf savunması alınmaksızın veya cevap süresi kısaltılarak yürürlüğün durdurulmasına karar verilmesini talep zorunlu olmuştur" dedi.

'DAVAYA MÜDAHİL OLDU'

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan da Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin açtığı davaya müdahil oldu. Tekcan, 1. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sunduğu dava dilekçesinde, marina alanı için yapılan plan değişikliğinin şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, yürütmeyi durdurma talebinde bulundu.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.