Samsun Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından, 'Samsun Kadın Emeği Çarşı 1919'a gönderilen yazıda, 'Belediyemiz hizmetlerinde kullanımına ihtiyaç duyulduğundan tahliye edilmesi talep edilmiştir" denildi.

05-çarşı (2).jpeg

PROTOKOL BİR TÜRLÜ İMZALANMADI

Kadın Emeği Çarşı 1919'da üretim yapan kadınlardan Serpil Coşkun, 100 kadının el emeği ürünlerini satarak ekmek parası kazandığını söyledi.

Çarşı 1919 için Samsun Valiliği ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol hazırlandığını belirten Coşkun, "2019 yerel seçimleri öncesi bu protokol meclise sunulamadı. Seçim sonrası da bir türlü imzalanmadı. Protokole göre Çarşı 1919, 5 yıllığına 100 kadına tahsisi yapılacaktı" dedi.

05-çarşı (1).JPG

'YABANCILAR PAZARI BİZE UYGUN DEĞİL'

"Burası hizmete açıldığında ilk bir yıl hiç sorun yaşamadık" diyen Serpil Coşkun, şunları dile getirdi:

"Sonrasında zaten pandemi başladı. Tüm dünyada olduğu gibi bizim de işlerimiz yavaşladı. Ardından, geçen yıl Nisan ayında Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı bize bir yer göstermeden burayı 15 gün içerisinde boşaltmamızı istediği bir yazı gönderdi. Bunun üzerine biz belediyeye giderek Başkan Mustafa Demir ile görüştük. Başkan Demir bize Yabancılar Pazarı'nda yer ayarlanacağını söyledi. Bu arada bize ikinci kez tahliye yazısı geldi. Biz tasarım ürünleri üretiyoruz. Bizim ürünlerimiz Yabancılar Pazarı'nda satılmaya çok uygun değil. Belediye ile yaptığımız görüşmelerde, Saathane Meydanı'nda yapılan yeni binalardan yer gösterilmesini talep ettik. Ancak oradan yer veremeyeceklerini söylediler."

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

05-çarşı (1).jpeg 

05-çarşı (2).JPG