Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen 1 milyar liralık kredi teklifi, AK Parti ve MHP'nin onay vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis gündemine gelen Şehir Hastanesi Projesi, Gülsan Sanayi Projesi, Saathane Meydan Projesi kamulaştırmaları ve kamulaştırmaya bağlı giderlerin finansmanında kullanılmak üzere alınması planlanan 1 milyar liralık kredi teklifine CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin meclis üyeleri karşı çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ile Saadet Partili Meclis Üyesi Hüseyin Kaya miktarın çok yüksek olduğunu ve kredinin yeni yönetime bırakılmasının daha uygun olacağını belirterek gündem maddesine ret verdi. Kredi talebi AK Parti ve MHP'nin oy çokluğuyla kabul edildi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de mecbur kalındığı için bu kararın alındığını belirterek, "Normalde bu gibi kararlar yeni yönetime bırakılır. Gülsan'da kamulaştırmada çok büyük mesafe kat ettik. Yüzde 50'ye yakınını kamulaştırdık. Bu, zaruretten kaynaklanan bir karar. Seçim sathına giriyoruz. Bir takım parti adayları, borçlanmalarımız üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Devraldığımızda toplam bütçe 1 milyar 150 milyon lira, borç 3 milyar 360 milyon liraydı. Toplam bütçemizin 3 katı borçla devraldık. Bunu eleştiri olarak söylemiyorum. Raylı sistemden gelen borçlar var, atık su arıtma tesisinden gelen borçlar var. Yusuf bey, zihni bey döneminde çekilen kredilerle beraber Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız tablo bu. 2024 yılında bütçemiz 15 milyar lira. Borcumuz 6 buçuk milyon lira. 9 kat borçluluğumuz düştü" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek

Başkan Türkel, vatandaşlarla bayramlaştı Başkan Türkel, vatandaşlarla bayramlaştı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.