Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon Toplantısı'nda, Atakum Emek Park alanında inşa edilecek olan Çocuk Üniversitesi binasına ilişkin yapılan itirazlar görüşüldü. İtirazlar oy çokluğuyla reddedildi.

14-ret (2).JPG

OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atakum Emek Park alanında yapılacak olan Çocuk Üniversitesi binasına, Samsun Mimarlar Odası ve Atakum Belediyesi, eski Meclis Üyeleri itiraz etmişti. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin dünkü komisyon toplantısında, itirazlar değerlendirildi. CHP Grubu, itirazların kabulü yönünde oylanmasını talep ederken, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, itirazların reddinin oylanmasını uygun gördü. CHP ve İYİ Parti'nin reddettiği gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

14-ret (3).JPG

'DAHA ÖNCE DE İTİRAZ ETTİK'

Oylama öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, şunları kaydetti: "Bu değişiklik meclise ilk geldiğinde biz zaten buna 'hayır' demiştik. Biz yeşil alanların imara açılmasının doğru olmadığını söylüyoruz. Nihayetinde bu parkında yapımında emeği geçen tüm eski CHP Meclis üyeleri, artı bu konunun üstadı olan Mimarlar Odası hukuki ve teknik gerekçelerden dolayı itirazlarını dile getirmişlerdir."

14-ret (1).jpg

'TEKNOFEST BAHANE'

Büyükşehir Belediyesi'nin TEKNOFEST organizasyonunu bahane ettiğini de dile getiren Tekcan, "Bu projenin TEKNOFEST'e yetişmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bu organizasyona birkaç ay kaldı. Yetişmeyecek. Büyükşehir Belediyesi burayı başka bir şey için kullanmayı planlıyor. 3 bin metrekarelik bir yeşil alanda imar yapılması, şehircilik imar hukukuna, şehircilik planlarına aykırıdır. Atakum halkına da yazıktır" dedi.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.