Samsun Barosu'ndan Barınak Tepkisi! 'Kanuna Uygun Hale Getirilmeli' Samsun Barosu'ndan yapılan açıklamada, "Barınakların derhal kanuna uygun hale getirilmesi zorunlu olup, bu haliyle hayvanların toplatılıp barınaklara götürülmesini kabul etmiyoruz" denildi

Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, barınakların hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için uygun alanlar olmadığı belirtilerek, bu alanların derhal kanuna uygun hale getirilmesi gerektiği belirtildi.

'YASAL İŞLEM BAŞLATILMALI' Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız" açıklamasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Barınakların hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için uygun alanlar değildir. Bu herkes tarafından açıkça bilinmektedir. Barınakların derhal kanuna uygun hale getirilmesi zorunlu olup, bu haliyle hayvanların toplatılıp barınaklara götürülmesini kabul etmiyoruz. Kanuna aykırı iş ve işlemlerde bulunan belediyeler hakkında kanun gereği yasal işlemlerin başlatılmasını talep etmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.