Samsun'un Ayvacık ilçesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 2B arazilerinin fiyatlarına karşı seslerini duyurmak için toplanan çiftçilere Ankara'dan yanıt geldi. Bakan Murat Kurum imzasıyla, 2B arazilerinin satılmaması, rayiç bedellerinin yeniden değerlendirilmesi konusunda yazı gönderildi.

MURAT KURUM 19

BAKAN KURUM'DAN YAZI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Çamalan, Çarşıköy, Döngelyatak, Esenyurt, Eynel ve Kapıkaya Mahalleleri'nde bulunan söz konusu 2/B taşınmazlarının satışına ilişkin herhangi bir işlem tesis edilmemesi" yönünde Samsun Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.

ayvacık 2b 4

552 ÇİFTÇİ İMZALI TEBLİGAT

Bakan Murat Kurum'un imzası ile gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı;

"23.03.2017 tarihli ve 8775 sayılı, 03.02.2020 tarihli ve 25911 sayılı, 25.05.2021 tarihli ve 663445 sayılı, 25.02.2022 tarihli ve 3010610 sayılı ve 13.01.2022 tarihli ve 5531759 sayılı yazınızda özetle; İliniz, Ayvacık İlçesi, Çamalan, Çarşıköy, Döngelyatak, Esenyurt, Eynel ve Kapıkaya Mahallelerinde bulunan 2B alanlarında kalan satış işlemine konu 879 adet taşınmazın satışı için hazırlanmış 974 adet tebligat yazısı, 552 adet tebliğ mazbatası (kişi bazında) ile İlçemiz PTT idaresine ilgilerine tebliğ edilmesi için 30.12.2022 tarihinde teslim edildiği, buna göre, yapılan değerlendirmede; ilgili Tarım Orman Müdürlüğünden taşınmazlar hakkında güncel bedel/değerlendirme alınmadığı, ilgi yazılarımızda belirtilen usul ve esasların yeterince dikkate alınmadığı anlaşıldığından ilgi (d) yazınızda belirtilen şikâyet ve itirazlar gözetilerek, İliniz, Ayvacık İlçesi, Çamalan, Çarşıköy, Döngelyatak, Esenyurt, Eynel ve Kapıkaya Mahallelerinde bulunan söz konusu 2/B taşınmazlarının satışına ilişkin herhangi bir işlem tesis edilmemesi, 6292 sayılı Kanunun 6 ncı maddesine göre gönderilen tebligatların da bu aşamada iptal edilmesi Bakanlığımızca uygun görülmüştür. Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim."

"SEÇİMDEN ÖNCE BELİRLENSİN"

Ayvacıklı çiftçilerin sesine Ankara'dan ses verildiğini belirten Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti. Yüksek fiyatla satılan 2B arazilerinin rayiç bedellerinin yeniden değerlendirmeye alınacağını kaydeden Erdal Avcı, "Biz sesimizi duyurmak istedik. Bu fiyatlara bu araziler alınamazdı. Rayiç bedellerinin seçime kalmadan ivedilikle güncellenmesini arz ediyoruz" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Erdal Avcı, Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı ve Ayvacık Kaymakamı Muhammet Raşit Aktay başta olmak üzere tüm siyasi parti başkanlarına ve muhtarlara Ayvacıklı çiftçiler adına teşekkür etti. 

NE OLMUŞTU?

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 2B arazilerinin fiyatını yüksek bulan köylüler ilçe meydanında toplanmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesini duyurmak istemişti. İlçede 2B arazisinin dönümünün 30-60-100 bin lira arasında satıldığını ileri süren köylüler adına sözcülük yapan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Milli Emlak Genel Müdürü'nü eleştirerek, köylerin konumlarını bilmeyen kişilerin oturdukları yerden fiyat belirlediğini öne sürmüştü.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.