Samsun’un tarihi yapıları arasında önemli bir yere sahip olan Amisos Tepesinde bir gezi gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız haberimizde Amisos Tepesi ile ilgili bilgi bulabilir, binlerce yıllık tarihe tanıklık edebilirsiniz. “Amisos tepesi nerede?”, “Samsun Amisos Tepesi nasıl gidilir? ve daha fazla sorunun yanıtı için haberimizi okuyabilirsiniz.

AMİSOS TEPESİ NEREDE? 

Yolu Samsun'a düşenlerin mutlaka ziyaret etmeleri önerilen Amisos Tepesi, Baruthane Tepesi olarak da bilinmektedir. Samsun'un İlkadım ilçesi, Baruthane Mahallesi, Can Sokak'ta yer almaktadır.
Ayrıca Samsun şehir merkezine yaklaşık 4 kilometre uzakta bulunan Amisos, kuzeybatı istikametinde Samsun ve Sinop karayolu üzerindedir.

AMİSOS TEPESİNE NASIL GİDİLİR? 

Samsun'un İlkadım ilçesinde en çok ziyaret alan Amisos Tepesi'ne bir çok ulaşım aracıyla ulaşmak mümkün. 

Amisos Tepesi'ne giden ulaşım aracı şunlardır; Dolmuş ve 13, E1 Ekspres, E5 Ekspres otübüs hatlarıyla çok rahat ulaşabilirsiniz. Ayrıca Tramvay ile Baruthane durağında inebilir ve daha sonrasında Teleferik ile Amisos Tepesi'nede çıkabiliriz.

AMİSOS TEPESİNDE NELER YAPILIR?

Geçmişte yaşayan medeniyetlerden günümüze ulaşan anıt mezarların yer aldığı tepede pek çok günlük etkinlik yapılabilmektedir. Amisos Tepesi’ne teleferik yolculuğuyla çıkabilmektedir.Ziyaretçiler, Amisos Tepesindeki manzara seyrinden sonra alanda bulunan restoranında yemek yiyebilir ve keyifli yürüyüşler yapabilirler.

2022 AMİSOS TEPESİ TELEFERİK ÜCRETİ 

Samsun'da 2022 yılında Amisos Tepesi Teleferik ücreti 5 TL olarak belirlendi.

2022 AMİSOS TEPESİ TELEFERİK ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta boyunca : Sabah 10:00 ile Akşam 23.00 saatleri arası Amisos tepesine çıkabilirsiniz.

AMİSOS TEPESİ HAKKINDA

Amisos Tepesi, şehri kuşbakışı izlemek isteyenler için en ideal yerdir. Şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer alan tepe, özellikle yeşil ortamı ve deniz manzarasıyla ilgi görmektedir.   

Tarihi günümüzden yaklaşık 2300 yıl öncesine dayanan ve 1995 yılında keşfedildikten sonra sit alanı olarak ilan edilen Amisos Tepesi’nde iki yığma tepenin altında mezarlar bulunmaktadır. Helenistik Dönem’den günümüze tarihe tanıklık eden bu yapılar tarihe meraklı olanlar kadar doğa hayranlarının da ilgisini çekmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.