SAMBO'DA 17 MADALYA 

Samsun’da yapılan Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası’nda (FISU), tüm hızıyla devam ediyor. Sambo branşında Türkiye milli takımı toplam 17 madalya kazanarak, ses getirdi. Sambo branşında yarışan ve ilk altın madalyayı ülkemize kazandıran Samsunlu milli sporcu Serdem Daharlı ve antrenörü Serkan Süer, Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulundu. Milli sporcu ve hocası hedeflerinin daha çok çalışıp, başarılarına yenilerini eklemek istediklerini söyledi. 

milli sporcu (1)-1

'BENİ ÇOK MUTLU ETTİ'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencisi milli sporcu Serdem Daharlı, 10 yaşından beri spor yaptığını belirterek, "10 senedir judo milli takım sporcusuyum. Şampiyonaya samgo branşında katıldım ve birincilik elde ettim. Bu benim için gerçekten çok önemliydi. Uzun zamandır böyle bir derece almayı bekliyordum. Özellikle bunun kendi doğup büyüdüğüm şehirde olması, annemin, babamın, kardeşimin, rektör beyin ve tüm sevenlerimin maçımı izlemesi, beni heyecanlandırsa da, yine de heyecanımı bir kenara bırakıp, maçıma odaklanıp kazanmak beni çok mutlu etti. Bundan sonraki hedefim, yine aynı şekilde çalışmalarıma devam ederek, daha fazla derece elde etmek" dedi. 

'EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK'

Antrenör Serkan Süer ise, "Dünya şampiyonasında ilk altın madalya Serdem'den geldi. Sambo branşında toplan 17 madalya elde ettik. Serdem spora başladığında çok küçük yaştaydı. O günlerden bugüne çok çalıştık. Çok fazla müsabakaya çıktık. Aynı zamanda judo milli sporcusu Serdem. Emeklerimizin karşılığını yıllar geçtikçe almaya başladık. Ama bu şampiyona da aldığı madalya bizim için çok ayrı gurur vericiydi. Hem kulübümüz, hem Samsun, hem de Türkiye adına. İnşallah bundan sonra daha büyük başarılara imza atmayı düşünüyoruz"

Esra VURAL Özel Haber 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.