Başkanı  yaptıkları toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Geçtiğimiz günlerde sayın  'la yaptığımız ziyarette özellikle Türk uyla ilgili bazı çalışmaların, vakıf tarafından yapılmasının uygun olacağını görüştük. Bu çalışmaların Spor ve Maliye Bakanlığının katılımı ile yasalaşması için hız vermemizi istedi. 2 önemli konu vardı: kulüpler yasası ve 6222 sayılı yasa.

Bugün bu manada kulüplerin görüşünü belirlemek üzere çalışma grubuyla mevcut taslak üzerinde çalışma başlatıyoruz. En kısa sürede başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla en kısa sürede çalışmanın yapılıp kendilerine iletilmesi yönündeydi.

Diğer konumuz futbolcular üzerinden ödenen stopajda %15 oranı yıl sonu bitecek, artacak. Dolayısıyla artış söz konusu. Kulüplerin yapısının uygun olmadığını söyledik, destek istedik. Bu konuda bir çalışma istendi bizden. İçine amatör sporlarla ilgili yapılan harcamaların da olduğu bir hazırlık yapılacak.

Diğer önemli konulardan bir tanesi de saha kapatma olaylarıydı. Herkesin mutabık olacağı cezanın kişiselleşmesi olayı gündeme geldi. Olaylara bağlı olarak tribün ya da saha kapatma cezaları veriliyor. Yine şikayet konusu olan kurulların uygulamaları, verilen yüksek para cezaları, çıkan kararların kulüpler nezdinde tatminsizlik yaptığı da gündemimize geldi. bu konuyu federasyonla görüşmeye karar verdik. Video hakem sisteminin de uygulamasının ne zaman, nasıl olacağı konusunda kulüpler birliği olarak federasyon ile görüşeceğiz.

Yabancı sayısı konusuyla ilgili bir görüşme olmadı. Gündemimizde bugün itibarıyla yok."