TOKİ tarafından Kayaşehir’de yapılan Bin 892 konut için bugün kura çekimi gerçekleştirildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir’de yapımı tamamlanan Bin 892 konut için bugün kura çekimi gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kura çekiminde vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Kendisi de eşi de engelli olan ve tekerlekli sandalyede kura çekimine gelen Ahmet Tuna, “Çok heyecanlıyım inşallah ev çıkarsa hayatımız da çok şey değişecek. Kendi evimizde asansör yok o yüzden bu evin kurasına girdik. Biz dördüncü katta oturuyoruz evimize inip çıkmamız çok zor oluyor” dedi.

Kura sonucu kendisine ev çıkan bir şehit yakını ise, “Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun bize yardımcı oldu ve dairemiz oldu. Heyecandan ne diyeceğimi bilmiyorum kalp rahatsızlığım var. Benim eşim vefat etti 16 senedir bugünü bekliyordum. Gece çalıştım uyumadan buraya geldim. Gece gündüz çalışıyorum" diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik yaptığı açıklamada, “Yapmış olduğumuz 1892 konutun kurasını çektik bugün. 131 adet şehit ailesi ve gazilerimize doğrudan ev verdik. 899 engellinin yüzde 5’ine de doğrudan ev verdik ve geri kalan kısmı büyük kuraya girdi. Bu konutlar da mahalle konseptini ön plana çıkardık. Bu proje İstanbul’da son zamanlar da yaptığımız en güzel proje oldu. Yüksek katımız yok yatay katlarımız bulunuyor vatandaşlarımız gün ışığından daha fazla yararlansın diye. Biz sadece konut yapmıyoruz yaşam alanları oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.