Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan ve çatısı tadilat için sökülen pazar yeri esnafı, havaların yağışlı olması dolayısıyla yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını yetkililerden istedi. Yağmura hazırlıksız yakalanan esnaf, tezgahların üstünü branda ve şemsiyeler ile kapatmaya çalışsa da pazara alışverişe gelen vatandaş zor anlar yaşadı.

Arifiye Fatih Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan kapalı pazar yerinin çatısı tadilat için yaklaşık 20 gün önce söküldü. Tadilat işlemlerinin bitmediği ve yağmurun da etkisini göstermesiyle birlikte pazar yerinde tezgah açan esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlar zor durumda kaldı. Kendi imkanlarıyla branda ve şemsiyeler ile tezgahlarının üstünü kapatmaya çalışan esnaf, tadilat için sökülen çatının biran önce tamamlanmasını istiyor.

"Şemsiyesiz gelen vatandaş alışveriş yapamadan gitti"

Arifiye Kapalı Pazar Yerinde esnaflık yapan Kazım Duman, pazara şemsiyesiz gelen bazı vatandaşların zor durumda kaldığını ve alışverişlerini tamamlayamadan geri gittiklerini söyleyerek, "Kış aylarının gelmesiyle ve yağmurlarında başlamasıyla birlikte kapalı pazaryerimizin tadilat için sökülen çatısının acilen tekrardan kapanmasını belediye başkanımızdan arz ediyoruz. Çünkü vatandaş pazarın kapalı olduğunu biliyordu ama şemsiyesiz gelenler alışveriş yapamadan gitmek durumunda kaldılar. Şuanda esnaflar ellerindeki malları toplamaya başladılar, saat 16.00’da, aslında saat 19.00’a kadar pazaryeri devam ediyordu. Başkanımızdan ricamızı, bir an önce bu kapalı pazaryerinin çatısının tekrardan kapanması. Biz kendi imkanlarımızla ancak pazar şemsiyeleri ile beraber kendimizi idare edebilecek şekilde kapatabildik. Fazla müşteri kapasitesini idare edemiyor. Vatandaş şuanda mağdur. Aşağı yukarı 20 güne yakın bu vaziyette pazar. Geçtiğimiz günlerde havalar güzel olduğundan dolayı pazaryerinin çatısının tadilatını yapmaya başladılar ama yağmurun da geleceğini hesap etmeleri lazımdı. Çalışmaların hızlanmasını istiyoruz" dedi.

"Çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz"

Pazar yeri esnaflarından Gökay Aydın ise çatının sökülmesinin ardından 20 gün geçtiğini ve bir an önce çatılarının yapılmasını istediklerini belirterek, "Göründüğü gibi halimiz içler acısı. Çatı söküleli 20 gün oldu. Mağdur olan vatandaş ve esnaf oldu bu durumda. Bir an önce çatının yapılmasını istiyoruz. İkindiye doğru toplamaya başladık tezgahları bizde mağdur olduk alışveriş yapmaya gelen vatandaşta mağdur oldu. Göründüğü gibi halk çekildi, yağmurda kimse alışveriş yapamıyor. Hazırlıksız yakalandık birde yağmura. Koca yaz günleri varken, yağmurlu günlere denk geldi tadilat işi, olan bize oldu. Haftaya da ne olacağı belli değil, haftaya da aynı açık olarak mı satış yapacağız belli değil. Çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz ve çatının haftaya kadar takılmasını istiyoruz. Kendi imkanlarımız ile branda çekiyoruz ama yeterli olmadı her taraf ıslandı, ürünlerimizde ıslandı toplamaya başladık tezgahlarımızı" diye konuştu.

"Ürünümüz de, müşterimiz de perişan oldu"

Esnaf Cevat Malkoç da çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istediklerini ve yağmur dolayısıyla ürünlerinin de, müşterilerinin de perişan olduklarını dile getirerek, "Yağmur ve kar geliyor, hava şartlarının bozması nedeniyle belediye başkanımızdan ricamız, bir an önce çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz. Bu konuda üzerine düşeni esnafta yapmaya hazırdır. Yaşadığımız mağduriyet gözle görünüyor, pazara şuanda müşteri gelmiyor. Esnaf kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya çalıştı ama malımızda perişan oldu, müşterimizde perişan oldu" şeklinde konuştu.